Acidul acetilsalicilic poate ”reanima” plantele de interior!

Acidul acetilsalicilic se vinde în orice farmacie și la preț accesibil. Puțini știu însă că, acesta se folosește pentru salvarea plantelor, ca stimulator de creștere și de formare a bobocilor de flori.

Aspirina se folosește atunci când plantele au nevoie de ajutor:

-cad frunzele;

-nu se formează boboci noi;

-aspectul plantelor a început să se înrăutățească;

-după o situație de stres: după transplantare sau după boală;

-prelucrarea antifungică.

Planta își poate schimba aspectul ca consecință după o îngrijire incorectă, din cauza unei boli sau atacului dăunătorilor. În aceste cazuri, e nevoie să întreprindeți măsurile corespunzătoare. Doar utilizarea aspirinei nu va fi suficientă.

Fertilizarea plantelor cu aspirină

Dacă florile dumneavoastră refuză să înflorească, au crescut în lungime, tulpinile au devenit subțiri, dezvoltarea a încetinit, iar frunzele au devenit palide și cu pete, cel mai probabil plantele au o insuficiență de substanțe nutritive.

De regulă, fertilizarea începe din luna martie, când razele solare bat tot mai des în geamuri, iar plantele încep să crească activ. Acestea trebuie hrănite o dată în 2 săptămâni, până în luna octombrie.

Îngrășămintele se adaugă atât în timpul creșterii, cât și în perioada de înflorire. Din octombrie până în februarie, plantele sunt în stare de repaus și nu au nevoie de fertilizare suplimentară. Excepție fac doar plantele, care înfloresc și pe timpul iernii, însă și acestea nu trebuie fertilizate mai des de o dată pe lună.

Cum se prepară îngrășământul de aspirină

Zdrobiți ¼ de pastilă de aspirină și dizolvați-o în 2l de apă. Acidul acetilsalicilic sporește sistemul imunitar al plantelor. Soluția poate fi folosită pentru fertilizarea foliară sau pentru udarea sub rădăcină.

Sfat. Dacă doriți să păstrați florile tăiate proaspete mai mult timp, dizolvați în apa din vază 1 pastilă de aspirină.

Acidul acetilsalicilic poate fi foarte util în ceea ce ține de îngrijirea plantelor, însă trebuie întrebuințat cel mult o dată pe lună.

Așteptăm să ne împărtășiți în comentarii propria experiență de utilizare a aspirinei!

Spor la grădinărit!