Acum, aceasta este rețeta mea preferată de dovlecei! Se mănâncă într-o clipită! O rețetă de care nu ați mai încercat!

Rețetă de dovlecei cu cașcaval, întotdeauna delicioasă. Este rapidă, simplă de pregătit, din ingrediente accesibile pentru fiecare.

INGREDIENTE:

– 1 dovlecel;

– sare, piper negru măcinat și făină;

– un cubuleț de unt (opțional);

– 2-3 roșii;

– cașcaval ras (după gust);

Pentru aluat:

– 3 ouă;

– jumătate de linguriță de sare;

-1/3 dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 250 ml de chefir (sau iaurt natural);

– 80-100 g de făină;

– câteva crenguțe de mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați dovleceii și tăiați-i în formă de rondele de grosime medie. Puneți-le într-un bol adânc și asezonați-le cu sare și piper negru măcinat. Amestecați-le bine, apoi presărați-le cu 1-2 linguri de făină și amestecați rondelele din nou.

2. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal, adăugați dovlecelul înfăinat în ea și prăjiți-l la foc mediu pe ambele părți, până când se va rumeni.

3. Între timp, pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați și chefirul sau iaurtul natural de băut.

4. A rămas să adăugați făina, să amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe, apoi să combinați și mărarul tocat mărunt cu aluatul obținut.

5. Când veți întoarce rondelele de dovlecel să se prăjească și pe partea opusă, turnați aluatul obținut peste ele. Acoperiți tigaia cu un capac și pregătiți mâncarea timp de 10 minute la foc mic.

6. Ungeți o farfurie de diametrul tigăii cu un cubuleț de unt moale. Cu ajutorul ei, întoarceți turta pe partea opusă să se prăjească.

7. Tăiați roșiile în formă de rondele și puneți câteva peste turta de dovlecel. Apoi adăugați un strat de cașcaval ras. Acoperiți tigaia din nou cu un capac și lăsați mâncarea pe foc pentru încă 5 minute.

8. Transferați deliciul obținut pe un platou și savurați-l cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New