Acum nu se mai lipește nimic de tigaie, ca și cum ar fi de teflon: cea mai eficientă metodă de a obține acest lucru!

Mâncarea se gătește cel mai bine pe tigăi vechi din fontă, deoarece acest metal degajă mai bine căldura. Problema este că respectivele tigăi nu au un strat anti aderent și bucatele adesea se lipesc. Cu toate acestea, există o soluție simplă. Dacă veți căli tigaia cu sare și ulei, nimic nu se va mai lipi de ea, la fel ca de o tigaie scumpă din teflon.

Veți avea nevoie de:

– sare;

– ulei vegetal.

Mod de lucru:

1. Înainte de a începe procesul de lucru, vă recomandăm să clătiți tigaia cu bicarbonat de sodiu sub un jet de apă caldă.

2. Acum. puneți tigaia pe aragaz. Turnați 3-4 linguri de sare grunjoasă pe ea și răspândiți-o uniform pe toată suprafața ei. Peste 1 minut, sarea va începe să-și modifice culoarea, amestecați-o de câteva ori. Iar peste 4 minute, vărsați sarea din tigaie.

3. Puneți tigaia din nou pe foc și turnați în ea 1 lingură de ulei vegetal. Întindeți uleiul pe toată suprafața ei, inclusiv pe părțile laterale. Peste 2 minute, ștergeți uleiul rămas cu prosoape de hârtie. Așteptați ca tigaia să se răcească.

4. Acum, ea este gata de utilizare. Noi am prăjit imediat un ou pe ea. După cum puteți observa, nu s-a lipit nimic, și asta în pofida faptului că nu am adăugat nici o picătură de ulei la prăjire.

Spor la treabă!

New