Adăugați asta la plantarea usturoiului de iarnă. Doar așa veți obține o recoltă bogată anul viitor!

Usturoiul de iarnă, după părerea multora, are un gust mult mai bun decât cel de primăvară. Din acest motiv, toamna, trebuie să avem grijă și să fertilizăm viitorul pat cu un îngrășământ complex, dacă dorim o recoltă bogată.

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a obține o cultură de usturoi cu adevărat bună este alegerea locului potrivit de plantare. Viitorul pat trebuie să fie puțin deasupra nivelului restului grădinii de legume. Astfel, usturoiul va fi protejat de zăpada topită, ceea ce va împiedica putrezirea căpățânilor.

Toamna, grădinarii experimentați recomandă să nu se folosească separat îngrășămintele organice și minerale, ci să se pregătească un amestec complex. Acest lucru vă va ajuta să obțineți o cultură de usturoi bogată și rezistentă.

Pentru fertilizarea patului de usturoi, luați 10 kg de compost, 2 căni de cenușă, 2 linguri de sulfat de potasiu și 1 lingură de superfosfat. Apoi, împrăștiați acest amestec peste pat și săpați-l. Lăsați patul de usturoi să stea timp de două săptămâni. Dacă vremea este caldă și însorită, stropiți-l cu apă, astfel încât solul să se așeze mai repede, de câteva ori va fi suficient.

Iar dacă nu aveți posibilitatea să pregătiți un amestec mineral organic, atunci luați 2 linguri de superfosfat dublu și 2 linguri de sulfat de potasiu pentru fiecare metru pătrat de pat.

Spor la grădinărit!

New