Adăugați câte 1 linguriță sub orice plantă de interior și va deveni din nou verde și frumos înfloritoare!

Vă prezentăm o selecție din 4 fertilizatori eficienți pentru multe plante de interior, care le vor ajuta să fie mereu verzi, să nu se ofilească și să vă bucure cu inflorescențe de lungă durată!

Fertilizatorul nr. 1:

Primul fertilizator este foarte hrănitor, simplu, eficient și poate fi folosit pentru anthurium, spathiphyllum, geranii, orhidee și multe alte plante de apartament, pentru a le face să înflorească mai mult și mai strălucitor.

Fertilizatorul presupune utilizarea usturoiului uscat.

Notă: Usturoiul are un efect unic asupra plantelor. Dezinfectează solul de agenți patogeni, alungă dăunătorii, oferă plantelor o mulțime de substanțe biologic active, minerale, vitamine și aminoacizi. Toate acestea revitalizează chiar și florile slabe și le fac să înflorească.

Rețetă: Pentru a hrăni un anthurium, spathiphyllum sau geraniile (pelargonium), de exemplu, luați 1 linguriță de usturoi uscat și presărați-o, apoi amestecați-o cu solul din fiecare ghiveci. Îngrășământul se va descompune treptat și va oferi plantelor substanțele sale nutritive.

Soluția poate fi folosită și pentru fertilizarea orhideelor, ferigilor, ficușilor și a altor flori.

Rețetă: Pentru aceasta, diluați 1 linguriță de usturoi uscat în 1 l de apă puțin fierbinte și lăsați soluția la infuzat timp de 3-4 ore. Apoi strecurați-o și udați plantele la rădăcină cu ea, pe solul umed.

Repetați fertilizarea o dată la 2 săptămâni, pentru a obține o creștere activă și o înflorire luxuriantă.

Fertilizatorul nr. 2:

Următorul fertilizator este un regulator de creștere a plantelor, care le va ajuta să facă față diferitelor condiții negative.

Fertilizatorul este obținut dintr-o plantă unică – aloe!

Notă: El va îmbunătăți creșterea frunzelor și a lăstarilor plantelor, dar le va ajuta să facă față și condițiilor de stres. Este potrivit pentru orhidee, geranium, violete, anthurium, spatiophyllum, ficuși și alte plante de interior.

Rețetă: Pentru a pregăti fertilizatorul, tăiați o frunză de la partea de jos a aloei. Luați una de mărime medie, puțin mai lungă decât palma dvs., apoi tăiați-o în bucăți mici. Puneți-le într-un bol, turnați 200 ml de apă și pasați totul cu ajutorul unui blender. Strecurați soluția și turnați-o într-un borcan de 1 l. Umpleți-l cu apă curată.

Acest tratament poate fi utilizat ca udare a solului sau ca pulverizare foliară o dată la 10-14 zile. Dacă planta este slabă, atunci folosiți fertilizatorul o dată pe săptămână.

Fertilizatorul nr. 3:

Cel de-al treilea fertilizator este favoritul multor floricultori. Este simplu, foarte hrănitor și natural. Reanimează florile bolnave și bătrâne, crește imunitatea plantelor, îmbunătățește creșterea lor, declanșează înflorirea, care devine mai vie și mai îndelungată.

Pentru a prepara fertilizatorul, veți avea nevoie de sfeclă roșie.

Rețetă: Eu iau două sfecle mici (150 g). Dar puteți lua una de mărime medie. Dați-o prin răzătoarea cu găuri mici într-un bol. Apoi transferați-o într-un borcan de 1 l. Umpleți-l cu apă caldă, acoperiți-l și lăsați soluția să se infuzeze într-un loc cald timp de 3-4 zile. Apoi strecurați-o și diluați-o în proporție de 1 la 5 cu apă curată. Udați geraniile și alte flori la rădăcini cu ea, pe solul umed.

Tratamentul poate fi repetat o dată la 10-14 zile.

Fertilizatorul nr. 4:

Iar cel de-al patrulea fertilizator vă va ajuta florile să nu se îmbolnăvească, să crească bine și să înflorească luxuriant. El are un efect de îmbunătățire a sănătății, împiedică dezvoltarea mucegaiului în sol și oferă plantelor o mulțime de nutrienți utili pentru creștere.

Fertilizatorul constă în utilizarea turmericului.

Notă: Turmericul este un produs unic care are proprietăți antiseptice și de îmbunătățire a sănătății. El poate fi administrat plantelor pe sol, ca și usturoiul uscat. În special, se recomandă adăugarea unei lingurițe la 1 l de sol, în timpul transplantării plantelor.

Rețetă: Pentru a pregăti un fertilizator eficient, diluați 2 lingurițe de turmeric în 1 l de apă caldă și adăugați 100 ml de lapte în aceeași soluție. Laptele va servi ca agent de fixare pe frunze. După ce ați amestecat, lăsați-o să se infuzeze un timp, apoi strecurați soluția. Ea poate fi utilizată ca tratament profilactic pe frunze, precum și ca udare la rădăcini, pe solul umed.

Tratamentul poate fi repetat o dată la 2-3 săptămâni.

Spor la grădinărit!