Adăugați sub orice plantă de interior – chiar și cea mai slăbită plantă va prinde la viață și va înverzi! 10 rețete de fertilizanți naturali!

10 fertilizanți organici și naturali pentru toate tipurile de plante, care vă vor ajuta să le îmbunătățiți aspectul. Aceștia vor face frunzele mai verzi, vor reduce gradul de îngălbenire și vor ajuta unele plante să înflorească mai viguros.

Rețeta nr. 1: Fertilizant din apă de orez

1. Adăugați 200 g de orez la 1 l de apă stătută și lăsați-l să stea în ea timp de 1 zi.

2. Strecurați orezul de apă și udați plantele cu soluția obținută.

Notă: Această apă conține vitaminele A, C, E, PP, unele vitamine din grupul B, precum și mulți aminoacizi, acizi ferulici și fitici, potasiu, siliciu, lecitină, polizaharide și alte elemente care au efecte benefice asupra creșterii plantei în sine. În general, putem spune că această apă va revitaliza plantele dvs. și le va face mai sănătoase.

Rețeta nr. 2: Fertilizant din suc de citrice

1. Adăugați 1 lingură de suc de portocală, 1 linguriță de suc de lămâie și 1 lingură de zahăr la 1 l de apă de temperatura camerei (stătută) și amestecați.

2. După ce zahărul se va dilua complet, puteți uda plantele cu soluția obținută.

Notă: Datorită cantității mari de vitamine din sucul de citrice și a rolului de stimulator de creștere pe care îl joacă zahărul, plantele dvs. pur și simplu vor începe să crească văzând cu ochii!

Rețeta nr. 3: Fertilizant din coajă proaspătă de ou

1. Spargeți un ou și fărâmițați coaja acestuia. Puneți-o într-un vas cu 1 l de apă rece și stătută și amestecați. Lăsați soluția să se infuzeze timp de 1 zi.

2. După aceasta, strecurați-o și udați plantele cu ea.

Notă: Acesta este un fertilizant foarte vechi, cunoscut de mamele și bunicile noastre. El ajută la înflorirea plantelor, dat fiind faptul că aceste coji sunt foarte bogate în substanțe minerale utile.

Rețeta nr. 4: Fertilizant din coji uscate de ouă

1. Măcinați câteva coji mărunțite și uscate de ouă. Luați o linguriță de pulbere și adăugați 1 linguriță de oțet de 9% peste ea, astfel încât să puteți dizolva carbonatul de calciu din ele, care nu poate fi dizolvat în apă simplă.

2. Amestecați totul cu 1 l de apă și udați plantele cu soluția obținută.

Notă: Aceasta este foarte bună pentru înrădăcinarea reușită a plantelor sau reabilitarea sistemelor radiculare afectate de dăunători sau boli.

Rețeta nr. 5: Fertilizant din turmeric

1. Dizolvați o linguriță de pudră de turmeric într-un litru de apă stătută

2. Udați plantele la rădăcini, pe solul uscat cu fertilizantul obținut.

Notă: Soluția este foarte bună combaterea diferitor boli. De asemenea, stimulează creșterea și înflorirea plantelor.

Rețeta nr. 6: Fertilizant din coji de măr

1. Curățați un măr de coajă și turnați 1 l de apă fiartă peste ea. Lăsați soluția să se infuzeze timp de o zi.

2. Apoi strecurați-o și udați plantele cu ea.

Notă: Dacă, de exemplu, frunzele plantelor dvs. se îngălbenesc, atunci fierul și siliciul, care sunt deja într-o formă solubilă în această apă, vor ajuta planta să scape de aceste aspecte negative. După acest tratament, ea va înceta să se mai îngălbenească, și chiar poate să dea în floare.

Rețeta nr. 7: Fertilizant din coajă de banană

1. Tăiați mărunt coaja unei banane și acoperiți-o cu 1 l de apă fiartă. Lăsați fertilizatorul să se infuzeze timp de 1 zi.

2. Apoi strecurați-l și udați plantele cu el.

Notă: Datorită elementelor chimice și a vitaminelor pe care le conțin cojile de banană, imunitatea plantelor slăbite va fi restabilită și le va ajuta să crească sănătos în continuare. De asemenea, soluția dată este bună și pentru situațiile în care doriți să prelungiți perioada de înflorire a plantelor dvs. preferate.

Rețeta nr. 8: Fertilizant din apă minerală

1. Udați plantele cu apă clorură-hidrocarbonat de sodiu de origine naturală cu un conținut ridicat de săruri minerale (nr. 17), luând un volum în dependență de ghiveci (200 ml de apă la 1 ghiveci de 2 l).

Notă: Dat fiind faptul că aceasta conține o mulțime de minerale utile, plantele se vor simți mult mai bine după ce vor fi udate cu ea.

Rețeta nr. 9: Fertilizant din varză uscată de mare

1. Adăugați 1 linguriță de varză uscată și mărunțită de mare la 1 l de apă fierbinte și amestecați. Lăsați frunzele în apă pentru câteva minute, ca să revină la forma lor inițială.

2. Strecurați și udați plantele cu soluția obținută.

Notă: Compoziția sa chimică, este pur și simplu o comoară de substanțe utile: aceasta conține o cantitate mare de iod, siliciu, fier, diferite vitamine, cobalt, un conținut ridicat de potasiu, magneziu, fosfor, vitamina K și vitamina B 12. Datorită acestora, chiar și cea mai slabă plantă va prinde la viață, va înverzi și înflori.

Rețeta nr. 10: Fertilizant din frunze de urzică

1. Adăugați 1 lingură de frunze uscate și măcinate de urzică la 1 l de apă fiartă și lăsați-le să se infuzeze timp de 1 zi.

2. După aceasta, strecurați soluția și udați plantele cu ea.

Notă: Urzica este bună pentru faptul că are în compoziția sa mult mangan și vitamina C. Datorită lor, plantele vor arăta mult mai bine, aspectul ofilit și lipsit de viață al acestora se va îmbunătăți și pot chiar să vă bucure cu inflorescențe noi și luxuriante.

În final, dorim să remarcăm faptul că nu trebuie să administrați plantelor toate rețetele citite dintr-o singură dată sau să le amestecați. Din motiv că fertilizatorii de mai sus sunt pregătiți din ingrediente organice, îi puteți administra plantelor nu mai des decât o dată la 2 săptămâni, alternându-i.

Un alt sfat va fi să nu udați plantele pe solul umed. Lăsați-l să se usuce complet, apoi udați-le cu fertilizantul ales. De asemenea, nu exagerați cu cantitatea. Turnați câte o jumătate de pahar la un ghiveci, astfel încât rădăcinile și solul să nu se putrezească de la excesul de umezeală.

Spor la grădinărit!