Afidele mor imediat – prelucrați toți copacii și arbuștii!

Vă prezentăm o soluție naturistă, organică, care va scăpa rapid copacii și arbuștii dumneavoastră de afide. Ei pot fi distruși dacă nu luptați contra acestor insecte, deoarece afidele se instalează doar pe creșterile tinere și distrug toate punctele de creștere. Astfel, copacii, arbuștii și alte culturi vor începe să se ofilească și le veți pierde. Iar pe an ce trece, veți avea tot mai multe afide.

AVEȚI NEVOIE DE:

– un vas (cratiță) pe care nu-l mai folosiți;

– 1l de apă;

– 50 gr de boia de ardei iute.

PAȘI DE URMAT:

1. Tunați aproximativ 1l de apă în cratiță și o puneți la foc.

2. Adăugați boiaua, aduceți amestecul până la punctul de fierbere și îl fierbeți la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.

3. Lăsați soluția obținută la infuzat timp de 24 de ore, apoi o strecurați, ca să nu stricați pulverizatorul.

4. Diluați infuzia cu apă, cât să obțineți un volum de 5l.

5. Turnați soluția în recipientul cu pulverizator și prelucrați copacii.

Important! Deoarece boiaua este foarte iute, neapărat îmbrăcați ochelari de protecție și o mască respiratorie, ca să nu iritați mucoasa. De asemenea, efectuați procedura pe vreme fără vânt sau, dacă bate un vânt ușor, atunci vă poziționați în bătaie vântului, pentru ca soluția să se răspândească în partea dumneavoastră opusă. Prelucrarea nu se face pe timp de ploaie, deoarece apa va spăla rapid soluția de pe suprafața frunzelor.

Iuțeala ardeiului irită afidele și le provoacă arsuri incompatibile cu viața. Cel mai important, soluția nu este chimică și nu pătrunde în plantă, distrugând afidele prin sucul pe care acestea îl sug din frunze. Soluția este de contact, deci trebuie pulverizată doar pe suprafețele afectate, adică creșterile tinere și partea inferioară a frunzelor. Dacă veți stropi partea exterioară a frunzelor, nu veți observa nici un efect, deoarece lichidul nu atinge afidele. Urmați instrucțiunile în tocmai și veți obține rezultate rapide și garantate. De asemenea, pentru ca soluția să se lipească mai bine de suprafața frunzelor, puteți adăuga 10 gr de săpun de rufe. În plus, alcaliul săpunului va ajuta suplimentar la combaterea afidelor.

Spor la grădinărit!