Ai copiat – faci închisoare: cele mai dure reguli la examenele din China!

Educația calitativă reprezintă drumul în viață pentru tineri, iar pentru stat este garantul unui viitor stabil și prosper. Poate că acesta este motivul pentru care acum câțiva ani conducerea din China s-a preocupat serios de onestitatea candidaților în timpul examenelor.

Celor, care copiază, până când nu li se taie public capul, însă închisoare, amatorii de fițuici, ar putea face.

Într-adevăr, în China unele lucruri obișnuite, la prima vedere, sunt interzise. Uneori interdicțiile acestei țări pot șoca prin cruzimea sa. De exemplu, la moment copierea la examene nu este permisă.

Desigur, copierea nu este binevenită nicăieri, însă doar chinezii au hotărât să se evidențieze cu gradul de severitate a pedepsei pentru astfel de infracțiuni. Cine știe, poate că așa este corect!

Totul constă în faptul că în China copierea se egalează cu infracțiunea penală și persoana poate ajunge după gratii. Se pare că autoritățile sunt foarte îngrijorate de calitatea cunoștințelor absolvenților.

Cei care îndrăznesc să copieze în timpul ”Gaokao” (examene de bacalaureat), pot face 3 ani de închisoare. Și nu este o simplă poveste de groază sau o caracteristică în dosarul personal, pedeapsa cu închisoarea este una reală.

În plus, ”infractorul” nu va putea relua ”gaokao” încă pe parcursul a 3 ani după ce își va ispăși pedeapsa. Astfel, tânărul este înafara sistemului național de învățământ timp de 6 ani.

De ce autoritățile acordă o astfel de atenție calității și onestității absolvenților? Este foarte simplu. Cei care vor susține cu succes ”gaokao” vor obține un început bun în viață și în viitor vor putea să-și încerce norocul la examenele din cele mai bune universități ale țării.

Această regulă a intrat în vigoare începând cu anul 2016. Cu toate acestea, infractorul poate scăpa de pedeapsă dacă plătește cauțiunea. Ce-i drept, este vorba de o sumă foarte mare.

Autoritățile din domeniul controlului examenelor nu se limitează doar la pedepsirea studenților necinstiți. Deasupra multor școli, în timpul ”gaokao”, zboară UAV-uri speciale, care blochează orice semnale de intrare, astfel este imposibil de sunat, de primit apeluri sau de folosit internetul.

Desigur, nu fiecare școală își poate permite un astfel de dispozitiv cu echipament special. Instituțiile ”mai sărace” sau ””mai mici” decât cele mai bune școli sunt nevoite să soluționeze problema cu ajutorul unor astfel de pălării de hârtie extravagante, o metodă veche.

Poate este o soluție corectă?