Altfel de mini-pizza la cuptor! De acestea nu veți găsi la magazine! Sunt cu mult mai gustoase!

Rețetă deosebită de mini-pizza la cuptor, care pot fi pregătite în câteva minute și vor ajunge pentru toți! Pe lângă faptul că sunt sățioase, ele au și un gust foarte plăcut! Merită să le încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 300 ml de lapte;

– 1 linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 1 linguriță de drojdie uscată;

– 450 g de făină;

– 3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 4 crenvurști;

– 150 g de cașcaval;

Pentru sos:

– 150 g de maioneză;

– 1 cățel de usturoi;

– mărar (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați sarea, zahărul și drojdia uscată. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, adăugați făina cernută din timp și uleiul vegetal. Frământați un aluat omogen, care nu se lipește de mâini. Acoperiți aluatul cu o folie și lăsați-l să dospească undeva la cald, timp de 40 de minute.

3. Pregătiți sosul: amestecați maioneza cu usturoiul dat prin răzătoarea cu găuri mici și mărarul tocat.

4. Transferați aluatul dospit pe suprafața curată de lucru și împărțiți-l în 12 bucățele egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe. Puneți-le pe un platou, acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute.

5. Luați câte o biluță de aluat și aplatizați-o puțin cu degetele. Rulați turtița în formă de rulou și lipiți-i bine marginile. Veți obține forma unui pateu.

6. Așezați pateurile „goale” pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, deoarece se vor mări în volum în timpul coacerii. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să se ridice pe parcursul a 10 minute.

7. Realizați o incizie cu lama cuțitului de-a lungul fiecărui pateu. Umpleți-l cu crenvurști tăiați în formă de fâșii și ungeți-le cu sos. După aceasta, presărați fiecare chiflă cu cașcaval ras.

8. Coaceți mini-pizza în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25-30 de minute.

9. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New