Altfel de pateuri cu cartofi – pe bază de aluat opărit și coapte la cuptor!

Vă prezentăm o rețetă foarte interesantă de pateuri cu cartofi și cașcaval, care se pregătesc pe bază de aluat opărit și se coc la cuptor. Aceste copturi se deosebesc și prin faptul că sunt unse cu un sos aromat de usturoi și presărate cu cașcaval, ceea ce le oferă o textură și un gust foarte delicat. Nu sunt greu de pregătit, însă, cu siguranță, vă vor cuceri din prima prin gustul lor.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 150 ml de lapte cald;

– 150 ml de apă caldă;

– 1 lingură de zahăr;

– jumătate de linguriță de sare;

– 2 linguri de smântână fermentată;

– 7 g de drojdie uscată;

– 550-600 g de făină;

Pentru umplutură:

– 3 cartofi fierți (500 g);

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– câteva crenguțe de mărar;

– 1 ceapă prăjită;

– 30 g de unt;

– 100 g de cașcaval ras;

Pentru sos:

– 30 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 căței de usturoi;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: Turnați laptele și apa călduță într-un bol adânc. Adăugați sarea, zahărul, smântâna fermentată și drojdia uscată. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui tel, până la omogenizare.

2. După aceasta, încorporați făina cernută din timp și frământați aluatul final. Trebuie să obțineți o bilă omogenă și nelipicioasă de mâini. Acoperiți bolul cu o folie alimentară, apoi cu un prosop curat de bucătărie și lăsați aluatul să dospească timp de o oră într-un loc cald.

3. Pregătiți umplutura: Pasați cartofii fierți cu ajutorul unui zdrobitor. Asezonați-i cu sare și piper negru măcinat (după gust), apoi adăugați mărarul tocat mărunt și o ceapă tăiată în formă de cubulețe și prăjită în ulei. De asemenea, adăugați untul și cașcavalul dat prin răzătoarea medie. Amestecați ingredientele foarte bine cu o lingură.

4. Împărțiți umplutura de cartofi în 9 părți egale, modelându-le în formă de bile. Amplasați-le pe un tocător.

5. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru. Mai frământați-l un pic, apoi împărțiți-l și pe el în 9 părți egale și modelați-le în formă de bile.

6. Aplatizați fiecare bilă de aluat cu degetele, transformându-le în turtițe mici și rotunde.

7. Amplasați câte o bilă de umplutură de cartofi pe fiecare turtiță, apoi aplatizați-le și pe ele un pic cu degetele.

8. Acum, puteți modela pateurile: pentru aceasta, aduceți marginile aluatului peste umplutură, adunându-le în falduri unul peste altul și lipindu-le la urmă împreună.

9. Transferați pateurile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-le cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute.

10. Pregătiți sosul: Într-un recipient potrivit, încorporați uleiul vegetal, cățeii zdrobiți de usturoi și boiaua de ardei dulce.

11. Înmuiați-vă vârful degetelor în sos și aplatizați suprafața fiecărui pateu, ungându-le bine cu acest ulei aromatizat. Apoi, presărați-le cu cașcaval ras și dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți pateurile timp de 30-35 minute.

12. Scoateți deliciul obținut din cuptor și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New