Altfel de sarmale (la cuptor) – o rețetă mai puțin obișnuită, însă extrem de gustoasă!

Sarmale în formă de punguță – o rețetă de care nu ați mai încercat! Multă umplutură aromată, suculentă și gustoasă învelită într-o frunză de varză murată și totul copt la cuptor – ce poate fi mai gustos? Vă recomandăm cu drag această rețetă!

INGREDIENTE:

– frunze de varză murată sau de varză proaspătă;

– 500 g de carne tocată (la alegere);

– 200 g de orez;

– 1 ceapă;

– sare și piper negru (după gust);

– condimente: boia de ardei dulce, cimbru, chimen, oregano;

– apă;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: decojiți ceapa, tocați-o mărunt și prăjiți-o la foc mediu pe o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal. În final, asezonați-o cu sare.

2. Adăugați carnea tocată și prăjiți-o timp de 7 minute, amestecând periodic.

3. Urmează să adăugați orezul spălat și să-l gătiți împreună cu restul ingredientelor timp de 10 minute la foc mediu. După aceasta, asezonați amestecul cu piper negru, boia de ardei dulce, chimen, cimbru și oregano.

4. Turnați 100 ml de apă și mai gătiți umplutura timp de 2 minute la foc mediu. Scoateți tigaia de pe foc.

5. Luați câte o frunză de varză, întindeți-o pe un tocător și adăugați câte 3-4 linguri de umplutură în centrul acesteia. Pregătiți o bucată de ață alimentară să fie la îndemână. Aduceți capetele frunzei deasupra umpluturii și legați-le cu ață.

6. Amplasați toate sarmalele într-o formă de copt. După aceasta, adăugați 300 ml de apă, stropiți-le cu puțin ulei vegetal și presărați-le cu boia de ardei dulce.

7. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C și coaceți sarmalele timp de 60 de minute. De îndată ce apa din formă va începe să fiarbă, acoperiți-o cu o folie de aluminiu.

8. Scoateți sarmalele din cuptor, transferați-le pe un platou și ungeți-le cu puțin suc. Îndepărtați ața alimentară și serviți-le cu plăcere alături de sosul preferat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New