Aluat dospit opărit pentru pateuri. Gata în 20 minute!

Astăzi vrem să vă oferim rețeta unui aluat dospit, care se prepară incredibil de repede. Acest aluat se prepară cu apă fierbinte. Multe gospodine vor spune că este imposibil de pregătit așa ceva, deoarece drojdia este distrusă la temperaturile mari. Și noi credeam la fel, până când nu am decis să facem un experiment, pe care l-am repetat ulterior de nenumărate ori!

Aluatul dospit opărit este pur și simplu minunat! Se prepară rapid, fără produse lactate și ouă, iar pateurile pregătite din el sunt foarte fine, pufoase și delicioase. Dacă nu ați preparat până acum pateuri dintr-un asemenea aluat, vă recomandăm cu insistență să încercați. Sigur o să vă placă!

INGREDIENTE:

-550-650 g de făină;

-200 ml de apă caldă;

-200 ml de apă fierbinte;

-12 g de drojdie uscată;

-½ linguriță de sare;

-o lingură de zahăr;

-2-3 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați sarea, zahărul și drojdia uscată în apa caldă.

2.Cerneți 500-550 g de făină într-un bol adânc. Realizați o adâncitură în mijlocul ei și turnați soluția de drojdie în ea. Adăugați uleiul. Amestecați cu lingura.

3.Adăugați apa fierbinte și amestecați repede cu lingura.

4.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină și continuați frământarea lui cu mâinile. Mai adăugați făină, dacă este necesar. Trebuie să obțineți un aluat moale și nelipicios.

5.Modelați-l sub formă de bilă, puneți-l într-un bol adânc și acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a 10-15 minute.

6.Între timp pregătiți umplutura pentru pateuri.

7.Iată ce pateuri minunate am obținut din acest aluat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New