Aluat pufos cu apă minerală pentru orice produs de patiserie!

O rețetă simplă de aluat universal pentru plăcinte, pateuri coapte sau prăjite, pizza, chifle dulci sau sărate etc. Chifle cu umplutură de ou și ceapă sunt delicioase, potrivite pentru micul dejun sau la pachet!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-100 ml de lapte;

-100 ml de apă minerală carbogazoasă;

-50 ml de ulei vegetal fără miros;

-15 g de drojdie proaspătă sau 5 g de drojdie uscată;

-1 linguriță de sare fără vârf;

-350-400 g de făină de grâu.

Pentru umplutură:

-7 ouă fierte;

-200 g de ceapă;

-100 g de ceapă verde;

-sare după gust;

-piper negru măcinat după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un pahar cu lapte călduț dizolvați drojdia și zahărul. Amestecați și lăsați drojdia să se activeze.

2. Într-un bol adânc adăugați făina cernută și sarea. Amestecați ingredientele și faceți o adâncitură în mijloc. Turnați maiuaua și începeți să amestecați cu o lingură de lemn. Adăugați apa carbogazoasă și iarăși amestecați. Doar la sfârșit adăugați ulei și continuați să amestecați cât e posibil. Apoi transferați pe suprafața de lucru și frământați. Adăugați făină atât cât este necesară sau până nu se lipește de mâini. Loviți de câteva ori de suprafața de lucru pentru ca aluatul să fie mai consistent și mai moale. Modelați o bilă.

3. Ungeți bolul și bila cu ulei și transferați-o în el. Acoperiți cu folie alimentară. Lăsați să dospească timp de 40 de minute.

4. Pregătiți umplutura. Ouăle fierte le tăiați în bucăți mici și amestecați cu ceapa călită și ceapa verde. Condimentați cu sare și piper negru după gust. Amestecați bine și lăsați la o parte.

5. Peste 40 de minute aluatul și-a dublat volumul. Ungeți suprafața de lucru cu ulei și transferați aluatul pe ea. Modelați un șnur lung din care veți modela 12 bile mai mici cu greutatea de aproximativ 60 de g fiecare.

6. Rotungiți bilele și acoperiți-le cu folie alimenatră. Lăsați pentru 10-15 minute să se odihnească.

7. Îndepărtați folia și întindeți din fiecare bilă câte un disc rotund. După ce ați întins discul, le puneți cu partea lucioasă în jos. În mijlocul fiecărui disc puneți câte 1 lingură de umplutură.

8. Uniți capetele opuse ale discului și începeți să lipiți de la mijloc spre capete. Apucați ambele capete și le aduceți spre mijloc.

9. Ies în forma unei bărci.

10. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și transferați chiflele pe ea. Aranjați la o distanță una de alta, astfel încât să obțineți 3 rânduri a câte 4 chifle. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați 10-15 de minute să dospească.

11. Îndepărtați folia și ungeți cu gălbenuș dizolvat cu apă. Lăsați gălbenușul să se usuce și doar apoi dați la cuptor.

12. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 18-20 de minute la nivelul de sus al cuptorului fără convecție. După coacere scoateți chiflele din cuptor și ungeți cu unt topit.

Chiflele au ieșit foarte moi datorită apei carbogazoase.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New