Aluat puhav pentru gogoși – nu va trebui să-l atingeți cu mâinile!

Gogoșile pregătite după această rețetă ies puhave, aromate și foarte gustoase! Acestea pot fi tăiate în jumătate, unse cu gem sau pastă de ciocolată și servite la micul dejun. De asemenea, dacă doriți, le puteți face mai mari și folosi în calitate de chifle pentru hamburger. Vor fi la fel de gustoase, deoarece nu sunt foarte dulci.

INGREDIENTE:

– 200 ml de apă caldă;

– 100 ml de lapte cald;

– 1 lingură de zahăr (10 g);

– 1 linguriță de drojdie uscata (4 g);

– 1 linguriță de sare (5 g);

– 350 g de făină;

– ulei vegetal de floarea-soarelui pentru prăjire.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți o pungă din plastic cu ziplock sau fermoar. Turnați apa, laptele, drojdia, sarea și zahărul în ea. Amestecați puțin conținutul.

2. După aceasta, adăugați făina și amestecați-o puțin cu ingredientele lichide prin agitare. Apoi înlăturați aerul din pungă, închideți ziplock-ul și amestecați aluatul foarte bine, apăsând punga cu degetele. În final, acoperiți-o cu un prosop și lăsați aluatul să dospească timp de 1 oră.

3. Iată cum arată aluatul dospit peste o oră:

4. Deschideți puțin punga și lăsați aerul să iasă. Apoi închideți-o înapoi și tăiați unul dintre colțurile acesteia cu o foarfecă.

5. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal, luați punga cu aluat, apăsați-o și tăiați gogoșile de mărimea dorită cu foarfeca înmuiată în ulei.

6. Prăjiți-le pe ambele părți, până când se vor rumeni frumos. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei.

7. Gogoșile puhave și rumene sunt gata! Dacă doriți, le puteți tăia în jumătate și unge cu gem sau adăuga orice umplutură doriți! Sunt foarte gustoase, în special la micul dejun! Serviți-le cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New