Am adunat 13 plante de interior care aduc beneficii maxime, dar necesită minimum îngrijire!

Vă propunem o selecție de plante de interior care se vor simți minunat chiar și dacă uitați de ele pentru o perioadă.

1.Echeveria

Planta provine din Mexic și, în popor, i se mai spune floare de piatră. Planta reușește să supraviețuiască în condiții de secetă datorită capacității de a stoca apa pentru utilizarea ulterioară.

Floarea trebuie udată o dată pe săptămână în timpul verii și numai o dată pe lună în timpul iernii.

Pe lângă faptul că este o plantă decorativă, de asemenea, este și practică. Aztecii antici au descoperit că planta produce un efect revigorant și tonifiant asupra organismului uman.

2.Palmier plat

Reprezentant al familiei de palmieri. Această plantă tolerează perfect umbra, seceta, căldura și chiar vremea ușor răcoroasă.

Cu cât este mai ridicată umiditatea în cameră, cu atât mai rar puteți uda floarea.

Printre beneficiile valoroase ale plantei se numără capacitatea de a dezinfecta aerul.

3.Syngonium – Floarea fluture

Această liană cu creștere rapidă preferă semiumbra, deci supraviețuiește chiar și în cele mai întunecate apartamente.

Pentru o creștere normală și bunăstare, planta necesită doar umiditate moderată, și a aerului, și a solului.

Apropo, syngonium curăță aerul. În plus, practicanții feng shui cred că planta este capabilă să îmbunătățească starea de spirit și dispoziția unei persoane.

4.Ficus de cauciuc

Unul dintre cei mai populari ficuși pentru decorul apartamentelor. Vara, în funcție de vreme, trebuie udat până la 3 ori pe săptămână, în schimb iarna va fi suficient o dată la 2-3 săptămâni.

Pe lângă funcția decorativă, planta are și proprietăți medicinale: frunzele, coaja și sucul ficusului de cauciuc sunt folosite în medicina populară.

5.Peperomia obtusifolia

Reprezentatul familiei piperaceae este popular printre florarii începători. În schimbul unei îngrijiri necomplicate, planta îmbogățește aerul cu oxigen și elimină toxinele din el.

6.Epipremnum aureum sau Iedera diavolului

Această plantă de interior ondulată va deveni un element minunat al casei dumneavoastră.

Este un umidificator și purificator natural. Un lucru absolut necesar în apartamentele din orașele mari.

Singura incomoditate pe care floare o poate aduce proprietarilor este că trebuie păstrată într-un loc inaccesibil pentru animalele de companie, deoarece este toxică pentru ele.

7.Haworthia fasciata

Planta aparține aceleiași familii ca și aloe, ale cărei proprietăți medicinale sunt bine cunoscute. Sucul din frunza Haworthiei poate fi folosit ca bactericid și antiseptic în cazul tăieturilor.

Planta iubește umbra și udarea moderată. Suportă calm seceta prelungită. Puteți să o păstrați în bucătărie sau pe masa de lucru, astfel încât floarea salvatoare să vă fie întotdeauna la îndemână.

8.Araucaria heterophylla sau brăduțul de apartament

Planta, cunoscută și sub numele de “pinul de Norfolk”, va umple casa dumneavoastră cu o aromă plăcută de conifere și va purifica aerul.

În condițiile de apartament, fiind îngrijită corespunzător, Araucaria atinge o inaltime de 1,5 metri, iar copacul adult poate fi folosit ca brad de Anul Nou.

9.Iederă

Tufișul veșnic verde este alegerea perfectă pentru cei care doresc ca apartamentul să fie verde, fără să fie umplut de ghivece.

Iedera poate crește 20-30 m în sus și are nevoie de un suport pe care să se întindă. O astfel de plantă în apartament este nu numai ceva stilat, dar și util, pentru că ea curăță aerul de multe impurități nocive.

10.Mușcată

Deși popularitatea plantelor care înfloresc, astăzi nu este atât de mare ca înainte, totuși acest exemplar are un avantaj.

Mușcata sperie țânțarii și alte insecte. În plus, multe soiuri de mușcată suportă foarte bine absența luminii și seceta.

11.Tradescantia

Una dintre cele mai renumite plante decorative de interior. Tradescantia este extrem de nepretențioasă: ea iubește lumina, dar suportă cu ușurință umbra, iubește umiditatea, dar poate să aștepte, dacă uitați să o udați.

Planta curață aerul de praf si toxine, îmbunătățește starea de spirit și ajută în lupta împotriva stresului.

12.Papirus

Din toate plantele necapricioase prezentate în listă, papirusul e unica care are nevoie să fie udată din abundență.

Și doar cu un singur scop: ca să elimine cea mai mare parte din lichid în aer.

Este compania perfectă pentru florile care au nevoie de umiditate ridicată.

13.Clivia

Chiar și în încăperile aerisite rar, această floare face ordine: reglează nivelul oxigenului din aer, îl curăță de impurități nocive.

Singura restricție este să țineți animalele departe de plantă.

Dar dumneavoatsră aveți prieteni de companie în ghivece? Împărtășiți-ne experiența personală de înverzire a casei.

Spor la grădinărit!

New