Am aflat acest truc de la un vânzător de flori! Acum, toate orhideele mele dezvoltă tije florale și rădăcini noi!

Orhideele sunt plante exotice și elegante, care își încântă admiratorii cu florile lor spectaculoase. Pentru a avea o orhidee sănătoasă și înflorită, este important să îi oferi o nutriție adecvată, care să îi întărească rădăcinile și să îi stimuleze creșterea. În acest articol, vă vom prezenta un truc simplu și economic de fertilizare a orhideelor, pentru care veți avea nevoie doar de două ingrediente, pe care deja le aveți în bucătărie: coji de cartofi și usturoi.

Cojile de cartofi și usturoi sunt niște surse naturale de potasiu, fosfor și alte minerale esențiale pentru plante. De asemenea, usturoiul are proprietăți antibacteriene și antifungice, care ajută la prevenirea și combaterea bolilor și a dăunătorilor. Datorită acestei soluții, plantele vor începe să-și dezvolte tije florale noi și să-și mărească considerabil sistemul radicular.

Veți avea nevoie de:

– cojile de la 1 cartof;

– 3 căței de usturoi;

– 4 l de apă.

Mod de lucru:

1. Decojiți cartoful și tăiați cojile în bucăți mici. Puneți-le într-un borcan și adăugați 2 l de apă fiartă deasupra. Lăsați amestecul să se infuzeze timp de 1 zi, pentru ca nutrienții să treacă în apă.

2. Curățați usturoiul de coajă și tăiați cățeii în bucăți mici. Puneți-i în alt borcan și adăugați 2 l de apă fiartă deasupra. Lăsați amestecul să se infuzeze timp de 1 zi.

3. După aceasta, strecurați cele două soluții printr-o sită fină, într-un vas încăpător.

Metode de administrare:

4. Prima metodă de aplicare este prin udarea rădăcinilor orhideei cu soluția obținută. Aceasta va furniza plantei potasiu, fosfor și alte minerale care îi vor întări rădăcinile și îi vor spori vitalitatea. Udarea se face o dată la două sau trei săptămâni, în funcție de nevoile plantei.

5. A doua metodă de aplicare este prin pulverizarea soluției pe frunzelor și rădăcinilor orhideei. Aceasta va proteja planta de bacterii, fungi și insecte. Pulverizarea se face o dată pe zi, dimineața sau seara, când soarele nu este puternic.

6. Rezultatul va fi o orhidee frumoasă și rezistentă, care va înflori mai ușor și mai des. Folosind cojile de cartofi și usturoi ca fertilizant natural pentru orhidee, veți putea economisi din bani și veți evita utilizarea produselor chimice sintetice.

Acesta este un mod simplu și eficient de a hrăni o orhidee cu coji de cartofi și usturoi. Dacă veți urma acești pași, veți putea admira mereu frumusețea acestei plante extraordinare!

Spor la grădinărit!