Am călcat sticlele de plastic cu fierul de călcat – mi-a ieșit un lucru minunat și practic!

Gențile de mână lucrate manual, croșetate sau tricotate, fac parte de mult timp din garderoba femeilor și au ajuns să fie în culmea popularității.

Cu ajutorul unei croșete, a unei bobine de sfoară de polipropilenă, sau chiar a unui șnur, puteți confecționa o geantă foarte frumoasă.

Astăzi vă voi prezenta în detalii cum am confecționat și eu o astfel de geantă minunată. Doar că în calitate de material opțional, am folosit și niște sticle de plastic.

Veți avea nevoie de:

– croșetă și sfoară de polipropilenă;

– sticle de plastic;

– instrumente.

Mod de lucru:

1. Am tăiat niște sticle de 1,5 l și am luat partea din mijloc pentru a lucra cu ea. Le-am împărțit-o în trei bucăți.

2. Apoi am călcat bucățile cu un fier de călcat la temperatură scăzută peste o bucată de hârtie. Mai întâi va trebuie să alegeți și să setați temperatura potrivită. Plasticul se va îndrepta.

3. Am tăiat pătrate de 8×8 cm din aceste bucăți. Cu un fier de sudură, am făcut găuri pe toate cele patru laturi la o distanță de 1 cm.

4. Am croșetat toate laturile pătratului cu piciorușe fără jeteu, apoi cu încă 2 rânduri. În colțuri, am croșetat câte 3 piciorușe într-o buclă.

5. Am realizat 9 piese de acest fel, le-am cusut împreună și lu-am croșetat marginile.

6. Partea cealaltă a genții am croșetat-o pe toată din piciorușe fără jeteu.

7. De asemenea, am croșetat o bandă de 10 cm lățime, egală cu lungimea celor trei laturi ale pungii. Am fixat-o între cele două părți ale genții.

8. Am croșetat separat și toartele de 47 cm lungime, apoi le-am cusut manual. Acestea pot fi făcute în orice fel doriți, sau puteți folosi cumpărate din comerț.

Această geantă este perfectă pentru cumpărături sau pur și simplu ca accesoriu elegant.

Geanta finită are dimensiunile de 32×32 cm.

Spor la treabă!

New