Am făcut niște obiecte decorative atât de frumoase pentru casa de vară, folosind doar câteva bucăți de material și niște ciment. Până și vecinii le admiră!

Mortarul nu este utilizat doar de către constructori, ci și de către meșterii creativi din toate meseriile! Cu ajutorul cimentului și a cârpelor se poate realiza o mare varietate de obiecte decorative minunate, iar unul dintre ele este prezentat mai jos.

Pentru început, puneți un bol de plastic într-o pungă și așezați-o pe o sticlă mare de la apă. Înmuiați cârpele într-un amestec de mortar lichid (ciment + apă). Așezați cârpa înmuiată deasupra bolului, punând-o astfel încât o margine să fie mai lungă decât cealaltă. Uniformizați marginile pânzei cu o foarfecă, astfel încât să nu existe denivelări, iar trecerea de la partea mai scurtă la cea mai lungă să fie uniformă. Fixați partea lungă pe suprafața de lucru, astfel încât pânza să fie cimentată în poziție. Noi am folosit o piatră.

De asemenea, umeziți partea superioară a cârpei încă o dată cu amestecul lichid de cement, folosind o pensulă.

Faceți o gaură în partea de sus și încă patru găuri pe partea scurtă a pânzei (vedeți în imaginea de mai jos). Lăsați să se usuce timp de o zi sau două.

Scoateți cârpa uscată din castron. Introduceți sârmă în găuri. De asemenea, luați o sârmă mai groasă și înfășurați-o cu o bandă subțire de cârpă, de asemenea înmuiată în mortar.

Modelați gâtul și capul lebedei și introduceți-le în sârmă.

Ungeți întreaga structură cu mortar de ciment, netezind orice denivelări. Lăsați pentru încă o zi să se usuce.

Vopsiți lebăda în mai multe straturi cu vopsea acrilică + lac. Frumoasa lebădă este acum un decor minunat pentru grădina dvs. și puteți planta flori frumoase în ea!

Spor la treabă!

New