Am găsit acest ornament ușor pentru căciuli și mi-am croșetat și mie una! A fost gata în câteva ore!

Eu vom croșeta această căciulă pentru mărimea 56, adâncimea acesteia fiind de 20 cm.

De asemenea, doresc să remarc faptul următor: dacă doriți o căciulă obișnuită, atunci adăugați încă 3 cm la adâncimea ei. Iar dacă doriți una cu vârful mai alungit, care să se lase un pic în jos, atunci adăugați 6 cm (vedeți în imaginile de mai jos).

AVEȚI NEVOIE DE:

– fir de croșetat (20% lână, 80% acril, 135 m/50 m);

– croșetă de 5 mm;

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

PAȘI DE URMAT:

1. Croșetați un lanț din ochiuri libere, care să corespundă cu lungimea necesară. Numărul ochiurilor trebuie să fie par.

2. Luați 1 jeteu pe croșetă și realizați 1 semi picioruș cu 1 jeteu în cel de-al doilea ochi de lângă croșetă. Continuați să croșetați astfel de piciorușe în fiecare ochi, până la ultimele 6 sau 8 ochiuri de la sfârșitul rândului. Numărul de piciorușe trebuie să fie impar. Ochiurile rămase lucrați-le cu ochiuri de legătură.

3. 1 ochi liber de ridicare, 6 ochiuri de legătură prin pereții din spate. *Acum, săriți peste 1 ochi, introduceți croșeta în cel de-al 2-lea, scoateți firul prin el și croșetați 1 picioruș fără jeteu. Luați 1 jeteu, întoarceți-vă în ochiul sărit și scoateți firul prin el, luați din nou 1 jeteu pe croșetă și scoateți firul prin același ochi, repetați procedura încă o dată (de 3 ori în total). Aveți 6 bucle pe croșetă – treceți firul de lucru prin toate odată*. În final, trebuie să rămâneți cu un ochi (de margine) – croșetați-l cu 1 picioruș fără jeteu. 1 ochi liber de ridicare, întoarceți lucrarea.

4. Croșetați tot rândul (până la ultimele 6 ochiuri) cu semi piciorușe cu 1 jeteu. 6 ochiuri de legătură (prin peretele din spate).

5. Repetați pașii 3-4, până când veți obține diametrul dorit.

6. Coaseți căciula: pliați lucrarea în jumătate (cu dosul orientat spre exterior) și croșetați marginile acesteia împreună: pentru aceasta, introduceți croșeta în peretele din spate al primei laturi și în ochiul marginal din latura opusă și scoateți firul de lucru prin ele.

7. După aceasta, cu ajutorul croșetei, însăilați toate ochiurile din vârful căciulii prin găurelele vizibile (peste fiecare rând) și strângeți-le împreună. Fixați firul și ascundeți-l printre rânduri. Întoarceți căciula pe față.

8. Căciula este gata. Aceasta este frumoasă pe ambele părți. Purtați-o cu plăcere!

Spor la treabă!