Am găsit cea mai ușoară și mai rapidă metodă de înmulțire a hortensiilor: mă pregătesc activ pentru sezonul de plantare!

Hortensia este o plantă minunată, care poate împodobi orice grădină. Dacă v-ați hotărât să cultivați și dvs. niște hortensii în grădină, să nu vă grăbiți să cumpărați arbuști maturi din comerț, deoarece acestea pot fi ușor înmulțite din frunze, într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Veți avea nevoie de:

– frunze de hortensie;

– 1 comprimat de vitamina C efervescentă;

– sol afânat.

Mod de lucru:

1. Tăiați câteva frunze mari și nedeteriorate de hortensie. Folosind un instrument steril, tăiați codița fiecărei dintre ele.

2. Tăiați frunzele cam la jumătate. Puneți-le într-o cantitate mică de apă și adăugați 1 comprimat de vitamina C efervescentă.

3. Peste 15-20 de minute, înfigeți frunzele în solul afânat și fertil. Folosiți apa cu vitamina C rămasă pentru a uda butașii.

4. Aveți grijă de butași ca de obicei, iar peste 25 zile veți putea observa rezultatul: vor apărea frunze noi și tinere.

5. Cel mai important lucru este că sistemul radicular se va dezvolta într-un mod foarte activ.

6. Transferați răsadurile înrădăcinate în ghivece mai mari și continuați să le îngrijiți în modul obișnuit. După prima perioadă caldă de timp, veți putea planta florile în grădină.

Spor la grădinărit!

New