Am luat rețeta de la un bucătar din Turcia. Această mâncare este în stare să cucerească din prima îmbucătură!

O idee bună de mâncare la cină, care va ajunge pentru toată familia. Aceasta este foarte gustoasă, aromată și sățioasă. Merită pregătită.

INGREDIENTE:

– 1 varză;

– 2 bucăți de piept de pui;

– sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust);

– smântână fermentată;

– 1 linguriță de muștar Dijon;

– 4 roșii de mărime medie;

– 70 g de cașcaval;

– câteva crenguțe de mărar și de pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați varza în rondele groase și amplasați 4 din ele (cele mai mari) pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărați fiecare rondelă cu sare.

2. Coaceți varza în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 15 minute.

3. Tăiați pieptul de pui în jumătate pe lungime. Trebuie să obțineți 4 bucăți de carne. Acoperiți-le cu o folie alimentară și bateți-le cu ciocanul de bucătărie pe ambele părți. După aceasta, masați-le bine cu sare, boia de ardei dulce și piper negru măcinat, la fel, pe ambele părți.

4. Scoateți varza din cuptor și ungeți-o cu smântână fermentată. După aceasta, așezați pe fiecare rondelă câte o bucată de carne.

5. Combinați 2 linguri de smântână fermentată cu muștarul într-un recipient separat. Ungeți carnea cu amestecul obținut. Tăiați roșiile în formă de rondele și adăugați peste fiecare porție de mâncare câte 3-4 bucăți.

6. Acoperiți tava cu o bucată de hârtie de copt, apoi cu o bucată de staniol. Dați-o la cuptor și coaceți mâncarea timp de 30 de minute, la temperatura de 200°C.

7. Dați cașcavalul prin răzătoarea cu găuri mari.

8. Scoateți tava din cuptor, îndepărtați staniolul și hârtia de copt, presărați fiecare porție de mâncare cu cașcaval ras și transferați tava din nou la cuptor pentru 15 minute, astfel încât cașcavalul să se rumenească puțin.

9. Tocați verdeața mărunt.

10. Scoateți deliciul obținut din cuptor și serviți-l cu multă plăcere, presărat cu verdeață

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New