Am pregăti acest desert în 15 minute, iar copii l-au mâncat în 5! Este foarte gustos și aromat! Merită să-l încercați și dvs.!

Astăzi vă împărtășim rețeta unui desert minunat, care va fi apreciat de la mic la mare. Toți vă vor mulțumi pentru posibilitatea de a-l savura! Vă recomandăm să-i răsfățați și dvs. pe cei dragi cu el!

INGREDIENTE:

Pentru cremă:

– 1 ou;

– 50 g de zahăr tos;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 15 g de amidon de porumb;

– 250 ml de lapte;

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 100 g de zahăr tos;

– 1 praf de sare;

– 100 ml de lapte;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 170 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 50 g de migdale măcinate;

– 50 g de fulgi de migdale;

– zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți crema: spargeți oul într-o crăticioară potrivită. Adăugați zahărul tos și cel vanilat, amidonul de porumb și laptele. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Puneți vasul pe foc mediu-mare. Pregătiți crema, amestecând-o încontinuu, până când se va îngroșa. Turnați-o într-un recipient de sticlă și acoperiți-o în contact cu o folie alimentară. Lăsați-o să se răcească complet.

3. Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol adânc. Adăugați zahărul și sarea. Bateți ingredientele cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare, până când vor deveni spumoase și albicioase. Acest lucru poate dura 3-4 minute. După aceasta, încorporați laptele și uleiul vegetal, pe care va trebui să-l turnați într-un jet subțire.

4. Cerneți făina și praful de copt direct în bol. Adăugați 50 g de migdale măcinate și omogenizați aluatul cu ajutorul unei spatule de silicon. Apoi mixați totul cu mixerul. Trebuie să obțineți un aluat omogen și cremos, fără cocoloașe.

5. Tapetați o formă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Turnați aluatul obținut în ea și răspândiți-l uniform. Presărați-l cu 50 g de fulgi de migdale.

*Forma noastră de copt are dimensiunile de 27×18 cm.

6. Amestecați-o bine și turnați crema răcită într-un poș de patiserie. Apăsându-l cu mâna, aplicați o plasă de cremă pe suprafața blatului de aluat.

7. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit până la 170°C, timp de 40 de minute.

8. Scoateți-l din cuptor și transferați-l pe un platou. Presărați deliciul obținut cu zahăr pudră, tăiați-l în bucăți porționate și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!