Am pregătit această tartă pentru rudele mele. I-a lăsat încântați pe toți cu gustul ei!

Astăzi o să vă împărtășesc și vouă această rețetă minunată de tartă cu mere la cuptor, pe care am pregătit-o ceva timp în urmă pentru rudele mele. Toți au lăudat-o și mi-au cerut rețeta. Și într-adevăr, a ieșit foarte deosebită de gustul tartelor tradiționale și foarte savuroasă. Merită să fie încercată de toți!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 3 ouă;

– 200 g de făină;

– 80 g de zahăr pudră;

– 5 g de praf de copt;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 70 g de unt topit;

Pentru cremă:

– 500 g de iaurt grecesc;

– 30 g de amidon de porumb;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 130 g de zahăr tos;

Pentru umplutură:

– 3 mere (cu coajă);

– 40 g de zahăr tos;

– 5 g de amidon de porumb;

– sucul de la o jumătate de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: separați albușurile de gălbenușuri. Puneți gălbenușurile într-un bol adânc. Adăugați sarea, zahărul pudră și amestecați-le bine cu un tel. După aceasta, încorporați și untul topit și zahărul vanilat. Puteți adăuga și esență de vanilie.

2. Cerneți făina și praful de copt direct în bol. Frământați aluatul final. Acesta trebuie să iasă moale și nelipicios de mâini.

3. Tăiați 1/3 din aluat, înveliți-o într-o bucată de folie alimentară și puneți-o în congelator.

4. Tapetați forma cu hârtie de copt. Puneți aluatul în ea și modelați baza viitoarei tarte. Puneți tava în congelator.

5. Pregătiți umplutura: îndepărtați cotoarele merelor și tăiați-le în formă de cubulețe.

6. Puneți-le într-un bol și presărați-le cu zahăr și amidon de porumb. De asemenea, adăugați sucul de lămâie și amestecați-le bine.

7. Transferați merele într-o tigaie încinsă și pregătiți-le la foc mediu timp de 10 minute. Acestea trebuie să se caramelizeze bine și să se înmoaie puțin.

8. Pregătiți crema: puneți iaurtul grecesc, zahărul vanilat și amidonul de porumb într-un bol. Amestecați ingredientele foarte bine cu telul.

9. Mai apoi, în alt bol, adăugați albușurile de ouă și un praf de sare. Începeți să le bateți cu mixerul pornit la viteză mare și să adăugați câte puțin zahăr tos. Compoziția finală trebuie să ia forma telului. Procesul va dura cel puțin 7 minute.

10. Acum, încorporați albușurile bătute cu amestecul de iaurt. Folosiți o spatulă și amestecați atent, prin mișcări circulare.

11. Scoateți tava din congelator și transferați umplutura de mere în ea, răspândind-o într-un strat uniform. După aceasta, adăugați crema deasupra și uniformizați-o cu spatula. Iar peste cremă, răzuiți aluatul rămas în congelator.

12. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 40 de minute.

13. Scoateți-o din cuptor, presărați-o cu zahăr pudră, porționați-o și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New