Am salvat o orhidee pe moarte și fără rădăcini. Frunzele au devenit verzi, turgescente, iar rădăcinile au început să crească din nou!

Chiar și o orhidee pe moarte, fără rădăcini și cu frunzele galbene și ofilite, poate fi salvată! Fiecare plantă vrea să trăiască și trebuie să le ajutăm să facă acest lucru. Dacă aveți și dvs. o asemenea plantă acasă, atunci vă recomandăm să o reanimați în modul simplu prezentat mai jos.

Deci, pentru a ajuta orhideea să producă rădăcini, luați o bucată de sfoară sau o fâșie subțire de pânză. Legați-o în jurul „butucului” lăsat de orhidee în loc de rădăcini. Însă nu o legați în jurul părții verzi de sus. Înfășurați sfoara doar în jurul părții inferioare, unde se aflau rădăcinile. Și puneți-o într-un pahar.

Turnați apă în pahar și înmuiați sfoara în el. Orhideea trebuie să se afle deasupra apei, astfel încât să nu o atingă decât foarte puțin. Cea mai mare parte a umidității îi va fi asigurată de sfoară.

Orhideea poate fi ținută așa timp de 2 sau 3 luni (mai turnați apă pe măsură ce se va evapora). Totul depinde de starea orhideei. În cazul în care la momentul tratamentului aceasta suferă de o boală fungică, trebuie să o decontaminați înainte de a atașa sfoara. Atunci când rădăcinile vor atinge o lungime de cel puțin 5 cm fiecare, puteți planta orhideea într-un ghiveci cu substrat special.

Și îngrijiți-o ca pe o orhidee normală, aplicând fertilizatorii în timp util. Iată cât de ușor este de reabilitat o orhidee!

Spor la grădinărit!

New