Anume acea mâncărică, care „pavează” calea spre inimă prin stomac. Notați-vă rețeta!

Gustul cărnii pregătite în stil franțuzesc este mai presus decât gusturile multor altor mâncăruri cu carne de porc, care pot fi preparate în cuptor. Acest lucru este evident: doar sub stratul de cașcaval copt nu este niciun surplus. Și, totuși, uneori avem impresia că ceva lipsește…

Echipa noastră a riscat să aducă rețeta cărnii preparate în stil franțuzesc până la idealitate și acum mai rămâne doar să apreciați această capodoperă. Spre deosebire de prototipul său, carnea sub perniță de legume nu are nevoie de garnitură. În unele restaurante asemenea feluri de mâncare sunt numite „tigaie”: clientul este servit cu carnea coaptă cu legume, sub perniță de cașcaval, chiar în vasul, în care au fost gătite.

INGREDIENTE:

-un kg de carne de porc;

-3 cepe;

-3 roșii;

-4 cartofi;

-4 căței de usturoi;

-250 g de cașcaval tare;

-verdeață — după gust;

-maioneză — după gust;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți ingredientele necesare, fără să le amestecați: tăiați carnea în bucăți. Bateți-le puțin cu ciocanul pentru carne, după care sărați-le și piperați-le.

2.Dați cașcavalul și cartofii prin răzătoarea mare, punându-i în vase separate.

3.Tăiați ceapa în rondele, iar roșiile — în semiluni.

4.Ungeți tava cu ulei. Așezați carnea în ea și acoperiți-o cu un strat de ceapă.

5.Acoperiți rondelele de ceapă cu cartofii rași.

6.Apoi ungeți semilunile de roșii cu maioneză și așezați-le peste stratul de cartofi. Dați tava la cuptor și coaceți mâncărica timp de 40 minute la 200°C.

7.Scoateți tava din cuptor, fără să opriți focul din el. Presărați mâncărica cu usturoiul pisat și cașcavalul ras. Apoi coaceți-o încă 5 minute.

Cel mai minunat aspect al acestei rețete este faptul că ea nu este clasică. De aceea, puteți să o pregătiți cu orice tip de carne. Doar să luați în considerație faptul că bucățile de carne de vită trebuie să fie marinate înainte de coacere. Vă recomandăm să pregătiți și să serviți porționat această mâncărică — de exemplu, în oale mici sau forme de ceramică. Ce părere aveți despre această „tigaie” fierbinte? Scrieți-ne impresiile voastre în comentarii. Este posibil ca variantele voastre de preparare să ridice rețeta la un nivel nou.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!