Aperitiv grozav din nimic: iese un deliciu în doar câteva minute!

Pasta tartinabilă apetisantă și accesibilă din slănină va fi varianta perfectă pentru o gustare rapidă sau un aperitiv pentru petrecerile organizate neplanificat. Un alt avantaj este cantitatea imensă de vitamine atunci când recolta nouă este pe cale să apară, iar rezervele sunt pe sfârșite.

Slănina poate fi proaspăt sărată sau conservată. Ceea de ce va trebui să țineți cont este timpul, pe care va trebui să-l așteptați pentru ca pasta să fie gata. Dacă folosiți slănină proaspătă, veți putea degusta rezultatul abia peste 5 zile. Pentru a săra 1 kg de slănină e nevoie de 20-25 gr de sare.

PAȘI DE URMAT:

1. Tăiați slănina bucăți, pe care va fi comod să le treceți prin mașina de tocat carne. Preventiv, îndepărtați sarea în exces și șoriciul.

2. Împreună cu slănina, treceți prin mașina de tocat și fire de usturoi. Verdeața oferă aroma necesară fără gust iute, ceea ce face pasta mai deosebită și picantă. Fire de usturoi adăugați ținând cont de următoarele proporții: 400 gr pentru 1,5 kg de slănină.

3. În compoziția obținută, adăugați ardei iute, alte condimente și amestecați bine.

4. Repartizați pasta în borcane sterilizate și le dați la păstrare la frigider.

5. O altă variantă este să modelați un baton în folie de plastic. Într-un astfel de ambalaj este mai comod să păstrați pasta la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!