Aperitivul „Șuba leneșă” — o alternativă excelentă a acestei salate clasice!

Probabil toți ați auzit de salata rusească „Șuba”. Astăzi vă oferim o variantă inedită, simplificată a acestui aperitiv, care se prepară mai rapid, este mai ușoară și se servește pe albușuri de ouă!

INGREDIENTE:

-8-10 ouă fierte;

-2 sfecle roșii fierte;

-o ceapă;

-un hering semi-sărat;

-200 g de maioneză;

-3 căței de usturoi (opțional);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-verdeață — după gust;

-o lingură de ulei;

-50 ml de apă;

-50 ml de oțet 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Divizați cu grijă albușurile ouălor fierte în jumătăți. Puneți albușurile și gălbenușurile în vase separate. Pisați gălbenușurile cu furculița.

2.Dați sfecla roșie fiartă prin răzătoarea mare.

3.Tăiați foarte mărunt ceapa sau pasați-o cu blenderul. Puneți-o într-un bol, după care turnați apa și oțetul peste ea. Lăsați-o să se marineze cât timp pregătiți celelalte ingrediente. Înainte de a o include în salată, strecurați-o foarte bine (dacă nu vă place ceapa marinată, puteți să o folosiți ca atare).

4.Mărunțiți mărarul (puteți să-l înlocuiți cu pătrunjel) și treceți usturoiul prin presa de usturoi.

5.Dacă ați cumpărat heringul semi-sărat întreg, tranșați-l și curățați-l de măruntaie. Apoi filetați-l, curățându-l de oase și piele.

6.Tăiați un file de hering în cubulețe cât mai mărunte, iar celălalt — în feliuțe îngrijite (le veți utiliza pentru decor).

7.Puneți sfecla roșie rasă într-un bol adânc. Sărați-o după gust și asezonați-o cu aproximativ o lingură de ulei. Amestecați foarte bine (astfel sfecla nu va colora îndată celelalte ingrediente, ci va fi parțial separată de ele).

8.Adăugați maioneza și amestecați.

9.Apoi adăugați gălbenușurile pisate, ceapa marinată, mărarul, usturoiul și heringul tăiat în cubulețe. Amestecați foarte bine (cel mai bine ar fi să amestecați salata chiar înainte de servire).

10.Umpleți jumătățile de albușuri cu salata obținută. Decorați-le fie cu feliuțe de hering, fie cu frunzulițe de mărar proaspăt.

11.Salata, care rămâne, poate fi servită separat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!