Ardei gras pentru iarnă fără fierbere și fără congelare!

O minunată metodă de a avea toată iarna ardei gras proaspăt. Păstrat la frigider, ardeiul rămâne gustos, aromat, suculent și de o culoare frumoasă. Folosiți-l pentru orice preparat, care are ardei gras în lista de ingrediente.

INGREDIENTE:

– 1 kg de ardei gras foarte copt și de culoare roșie;

– 1 linguriță rasă de sare;

– 2 pastile de aspirină (325 mg).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ardeii bucăți, îndepărtând cotorul și semințele.

2. Treceți bucățile prin mașina de tocat carne cu sită mare, adăugați sare și aspirina zdrobită. Amestecați și lăsați piureul pentru aproximativ 10 minute.

Sfat. Nu folosiți blenderul, deoarece ardeiul se va transforma într-o compoziție pufoasă, iar noi avem nevoie de bucăți mici.

3. Mai amestecați o dată și repartizați compoziția de ardei în borcanul curat și uscat. Îl acoperiți cu un capac de plastic sau cu filet și îl dați la frigider.

Ardeiul va sta foarte bine până în primăvară. Aspirina oprește procesul de fermentare, astfel ardeiul gras rămâne proaspăt. Dacă pregătiți mai multe borcane, puteți adăuga câte 2 linguri de ulei în fiecare și să ștergeți capacele cu alcool, să nu se formeze mucegai la suprafață și pentru ca ardeiul să se păstreze mai bine. Încercați rețeta și suntem siguri că o veți repeta în fiecare an!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!