Ardei grași copți și marinați cu usturoi!

O rețetă foarte gustoasă de ardei grași copți și apoi marinați cu usturoi. Se pregătesc foarte simplu și se mănâncă atât de repede, încât ar fi bine să luați o porție dublă de ingrediente.

INGREDIENTE:

Pentru marinadă la 1 kg de ardei:

-1/2 căpățână de usturoi;

-1 lingură de oțet 9%;

-2 linguri de ulei;

-5 boabe de piper negru;

-1/3 linguriță de zahăr;

-1/2 linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți ardei grași mari și cărnoși de orice culoare. Spălați foarte bine ardeii, apoi îi uscați.

2.Tapetați tava cu staniol, așezați ardeii într-un singur strat și îi coaceți timp de 30 de minute la cuptorul preîncălzit până la 200°С. Întoarceți ardeii de aproximativ 3 ori.

3.Scoateți ardeii într-o cratiță, o acoperiți cu capac și lăsați legumele să se răcorească. De asemenea, puteți pune ardeii într-o pungă de plastic.

4.Țineți câte un ardei deasupra unei farfurii și începeți să îndepărtați cu grijă coaja, păstrând cotorul. Curățați toți ardeii de coajă, iar zeama, care se scurge, o păstrați pentru marinadă.

5.Adăugați, în vasul cu zeamă, piper negru, zahăr, sare, ulei și oțet.

6.Tăiați usturoiul lamele foarte subțiri și le transferați în marinadă. 2 căței de usturoi îi dați prin presă direct în vas. Amestecați foarte bine, până se topesc zahărul și sarea.

7.Luați un recipient cu capac, adăugați un strat de ardei și îi stropiți cu marinadă cu usturoi. Repetați straturile, până se termină ingredientele, închideți recipientul ermetic și lăsați ardeii la marinat pentru 5-6 ore.

Vă recomandăm să pregătiți acest aperitiv de cu seară. Simplu, gustos și foarte aromat. Încercați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!