Ardei grași umpluți cu vânătă și legume în bulion (pentru iarnă)!

O rețetă deosebită și absolut delicioasă! Iarna, această conservă se mănâncă prima! Arată destul de original și poate fi servită la o masă de sărbătoare.

INGREDIENTE:

-10-24 ardei grași;

-1 kg de vinete;

-800 gr de ceapă;

-800 gr de morcov;

-2l suc de tomate (pentru 2 borcane de 1,5l);

-100 ml de ulei – pentru prăjit;

-4-5 boabe de piper negru (pentru 1 borcan de 1,5l);

-1 lingură rasă de sare (pentru 1 borcan de 1,5l);

-2 linguri de zahăr (pentru 1 borcan de 1,5l);

-1 linguriță nu plină de acid acetic 70% (pentru 1 borcan de 1,5l).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați vinetele cuburi medii, iar ceapa – cuburi mici. Treceți morcovul prin răzătoarea mare.

2.Într-o tigaie încăpătoare, cel mai bine wok, turnați 25-30 ml de ulei, adăugați ceapa și o căliți timp de 2-3 minute, amestecând, până devine translucidă.

3.Adăugați morcovul și prăjiți legumele timp de aproximativ 7 minute, până se rumenesc ușor. Condimentați-le cu puțină sare.

Sfat. Puteți prăji ceapa și morcovul separat, dar în acest caz procesul durează mai mult și va fi nevoie de mai mult ulei.

4.Turnați 35-40 ml de ulei în tigaia încinsă, adăugați vinetele și le prăjiți, amestecând, până devin aurii. Adăugați puțină sare, când vinetele încep să se prăjească, apoi amestecați și continuați să le gătiți.

5.Amestecați legumele prăjite: ceapă, morcov, vânătă.

6.Spălați ardeii, apoi îndepărtați cotorul și semințele.

7.Umpleți ardeii cu legume.

8.Spălați bine borcanele de 1,5l sub jet de apă cu bicarbonat de sodiu, apoi lăsați-le să se usuce complet. Fierbeți capacele.

9.Așezați ardeii în borcane și adăugați piper negru.

10.Pregătiți suc de tomate din roșii proaspete: pasați roșiile cu blenderul. Puneți vasul cu suc la foc, îl dați în clocot și îl fierbeți timp de 5-6 minute.

11.Umpleți borcanele cu suc de roșii clocotit, apoi adăugați sare și zahăr.

12.Acoperiți borcanele cu capace, le puneți într-o cratiță cu un prosop la bază, turnați apă caldă (ca să nu crape borcanele) și le sterilizați timp de 40 de minute (borcan 1,5l), după ce apa începe să fiarbă.

13.Turnați acidul acetic, închideți borcanele etanș, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu ceva călduros și le lăsați să se răcească lent.

Puteți păstra ardeii umpluți chiar și la temperatura camerei. Au un gust minunat, de care se îndrăgostește oricine îi gustă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!