Ardei în sos de roșii la borcan – fără oțet și sterilizare! Doar din 2 ingrediente!

Rețetă foarte bună pentru gospodinele care nu iubesc să adauge oțet la conserve. Acești ardei în sos de roșii se vor păstra bine și fără el, deoarece rolul de conservant îl vor juca sarea și zahărul. Dacă nu ați mai încercat o asemenea rețetă până acum, vă recomandăm să o faceți!

INGREDIENTE:

Pentru 7 kg de roșii:

– 3 kg de ardei dulce;

– 1 legătură de pătrunjel;

– ~ 2 linguri de sare grunjoasă

– ~ 2 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Mai întâi de toate, va trebui să îndepărtați coaja roșiilor. Pentru aceasta, opăriți-le cu apă clocotită și se vor decoji foarte rapid.

2. Tăiați roșiile în bucăți de mărime medie și puneți-le într-o cratiță încăpătoare. Codițele îndepărtați-le.

3. Puneți cratița pe foc și aduceți roșiile în punctul de fierbere sub capac. Apoi scoateți-l și lăsați-le să fiarbă fără el, ca să se evaporeze tot lichidul în exces.

4. Arderilor spălați foarte bine și uscați, îndepărtați-le cotoarele și semințele și tăiați-i în formă de cubulețe de mărime mare.

5. Peste aproximativ 1,5 ore după ce au fiert roșiile, adăugați ardeii în ele și amestecați. Lăsați legumele să fiarbă împreună timp de 15 minute.

6. Spălați bine pătrunjelul și tocați-l mărunt. Puneți-l în cratiță. De asemenea, adăugați sarea și zahărul. Amestecați. Mai lăsați compoziția să fiarbă timp de 10 minute.

7. Apoi turnați-o în borcane sterilizate din timp și acoperiți-le ermetic cu capace, la fel, sterilizate. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le sub o pătură călduroasă până când se vor răci complet. Apoi depozitați-le în cămară.

8. Savurați iarna ardeii delicioși în sos de roșii cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!