Ardei marinați umpluți cu varză – o gustare delicioasă de post!

Ardei marinați umpluți cu varză. Această gustare este perfectă pentru cina sau prânzul în familie, dar și pe masa de sărbătoare arată bine. O adevărată descoperire pentru cei care țin post. În plus, dacă doriți, îi puteți conserva pentru iarnă.

INGREDIENTE:

-2 kg de ardei grași de culoare roșie (25-30 ardei mici).

Pentur umplutură:

-1 căpățână de varză (1 kg);

-1 morcov mare sau 2 medii;

-1 ardei iute roșu;

-1 căpățână de usturoi;

-1 linguriță de sare;

-1/2 linguriță de coriandru măcinat;

-1/2 linguriță de piper negru măcinat.

Pentru marinadă:

-1l de apă;

-200 gr de zahăr;

-200 gr de oțet 6% sau 140 gr de oțet 9% (simplu sau de mere);

-100 gr de ulei;

-50 gr de sare;

-foi de dafin;

-boabe de ienibahar.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți ardeii. Alegeți cei mai mici ardei grași de culoare roșie bine copți și cărnoși. Tăiați capacul cu cotor, apoi îndepărtați semințele. Cotorul îl aruncați, iar capacul îl puteți tăia pentru umplutură.

2.Clătiți ardeii de semințe sub jet de apă.

3.Puneți ardeii într-o cratiță cu apă clocotită și îi blanșați timp de 2-3 minute. Este important să nu-i fierbeți prea tare, ardeii trebuie să-și păstreze forma și culoarea, să rămână crocanți.

4.Scoateți ardeii din apă și îi așezați într-un vas cu tăietura în jos, să se scurgă de lichid. Lăsați-i să se răcorească.

5.Pregătiți umplutura. Tăiați morcovul pai subțire, folosind răzătoarea pentru morcov în stil coreean.

6.Tăiați capacele ardeilor pai subțire, iar ardeiul iute – bucăți mici. Transferați legumele în vasul cu morcov.

7.Adăugați usturoiul dat prin răzătoarea mică și varza tăiată fideluță. Condimentați umplutura cu sare, piper și coriandru, apoi o amestecați bine, frecând ușor cu mâinile. Folosiți un vas de mărime potrivită, încât să vă fie comod să amestecați legumele.

8.Umpleți ardeii grași cu legume, îndesând bine, și îi așezțai într-o cratiță în care se vor marina. Folosiți orice recipient, cu excepția celor din aluminiu.

9.Pregătiți marinada. Turnați apa într-o cratiță, adăugați zahăr, oțet, ulei, sare, foi de dafin și boabe de ienibahar. Amestecați și aduceți marinada până la punctul de fierbere.

10.Turnați marinada clocotită peste ardeii umpluți și presați ușor, cât să fie acoperiți complet. Puneți capacul și lăsați ardeii timp de 24 de ore la temperatura camerei. Apoi dați ardeii la frigider, unde și îi veți păstra.

Tocmai ați pregătit niște ardei gustoși și aromați, care pe zi ce trece îmbibă marinada și devin tot mai gustoși. Dacă planificați să conservați ardeii, îi repartizați în borcane, turnați marinada clocotită, sterilizați borcanele timp de 15-20 de minute și le înfiletați.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!