Ardei umpluți cu varză pentru iarnă!

Toată lumea știe, că în timpul rece al anului, organismul duce lipsă de vitamine. E dificil să cumperi, în timpul iernii, legume și fructe proaspete, iar majoritatea gospodinelor din țara noastră au grijă întotdeauna de conserve. E foarte plăcut să deschizi un borcan de ceva gustos într-o seară rece de iarnă.

Astăzi vorbim despre o gustare interesantă – ardei, umplți cu varză pentru iarnă. Dacă încă nu ați încercat să preparați acest fel de mâncare, este timpul să o faceți. Este foarte delicios!

INGREDIENTE:

-3 kg de ardei;

-2,5 kg de varză;

-2 morcovi;

-3-4 căței de usturoi.

Pentru marinadă, la 1l de apă:

-200 gr de zahăr;

-1 lingură de sare;

-200 ml de oțet 9%;

-100 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine ardeii, îndepărtați cotoarele cu semințe. Tăiați varza felii subțiri (fideluță), adăugați morocvul ras, asezonați cu sare, după gust și amestecați. Treceți usturoiul prin presă.

2. În ardei puneți câte puțin usturoi presat și umpleți-i cu amestec de varză și morcov. Așezați ardeii umpluți vertical într-o cratiță.

3. Pregătiți marinada. Adăugați ingredientele în apă, aduceți până la punctul de fierbere și turnați marinada în cratița cu ardei. 1l de apă va fi puțin pentru cantitatea aceasta de ardei, preparați 2l de marindă.

4. Puneți cratița cu ardei și marinadă la foc și fierbeți timp de 10-12 minute, după ce ajunge la punctul de fierebere. Așezați ardeii în borcanele pregătite, turnați marinada și închideți etanș. Întoarceți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet.

O murătură grozavă, încercați-o!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New