Așa cocea bunica mea pâinea de țară! O rețetă veche, pe care o prețuiesc foarte mult!

Copiii de foarte multe ori mă roagă să le coc pâine de casă ca la bunica, deoarece doar ea știa cum să o pregătească atât de bună și cu un gust deosebit. Am moștenit rețeta de la ea și sunt foarte mândră de acest lucru. O pregătesc ori de câte ori dispun de timp, iar familia o mănâncă din prima, nu mai ajunge să se răcească complet.

INGREDIENTE:

– 400 g de făină;

– 300 ml de apă caldă;

– 3 g de drojdie uscată;

– 2 linguri de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Împărțiți făina în trei părți. Cerneți prima parte într-un bol adânc, amestecând-o bine cu apa caldă.

2. După aceasta, adăugați drojdia uscată, sarea și cea de-a doua parte de făină. Amestecați foarte bine. Noi folosim o spatulă de silicon pentru aceasta.

Sfat: Dacă vi se pare că sarea este prea multă, puteți adăuga doar 1,5 lingurițe.

3. Adăugați ultima parte de făină și frământați aluatul final cu mâinile. El trebuie să fie foarte moale și lipicios. Acoperiți bolul cu o bucată de folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 6 ore într-un loc cald, timp în care își va dubla volumul.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată generos cu făină. Mai frământați-l un pic, apoi modelați-l în formă de bilă, pliind-ul în trei și lipind toate marginile împreună. Puneți aluatul într-un castron tapetat cu un prosop curat de bucătărie și presărat cu făină. Lăsați-l să dospească pe parcurcursul a încă 2 ore.

5. Tapetați baza unei tăvi detașabile cu hârtie de copt. Diametrul tăvii noastre este de 16 cm. Puneți aluatul dospit în ea. Efectuați o tăietură în formă de cruce pe suprafața lui, folosind muchia unui cuțit foarte ascuțit.

6. Dați tava la cuptor. Acesta trebuie să fie preîncălzit până la 230°C. Coaceți pâinea timp de 30 de minute. Sub grila de metal a cuptorului, puneți un vas de metal cu puțină apă.

7. Peste 30 de minute, scoateți apa și mai coaceți pâinea timp de 20-25 minute, la temperatura de 210°C. Aceasta trebuie să se rumenească frumos.

8. Scoateți pâinea din cuptor și puneți-o pe o grilă de metal, ca să se răcească puțin. După aceasta, feliați-o și savurați-o cu multă plăcere alături de bucatele dvs. preferate!

Aceasta a ieșit foarte aromată, crocantă în exterior și cu un miez fin și gustos în interior. Este o adevărată plăcere să o mănânci caldă, chiar și fără nimic. Copiii mei o adoră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!