Așa este mult mai gustos! Varza prin răzătoare și cina e gata! Se mănâncă într-un minut!

Câte mâncăruri gustoase pot fi pregătite din varza simplă. Astăzi, venim cu încă o rețetă, care va fi pe placul multora.

INGREDIENTE:

– 400 gr de varză;

– 1 ceapă;

– 2 cartofi;

– 1 morcov;

– 1 ardei gras;

– 3 linguri de ulei – pentru prăjit;

– 3 ouă;

– 1 pahar de lapte (170 ml);

– 1 pahar de iaurt (170 ml);

– 45 gr de făină;

– 45 ml de ulei (1/2 pahar);

– 1 linguriță de sare;

– condimente – după gust;

– 10 gr de praf de copt;

– 1 legătură de mărar sau pătrunjel;

– 200 gr de cașcaval.

MOD DE PREPARARE:

1. Treceți varza prin răzătoarea mare.

2. Tăiați ceapa bucăți mici și o prăjiți pe tigaia cu ulei timp de 2 minute la foc mediu sub capac, până devine semitransparentă.

3. Tăiați cartofii cuburi medii, le adăugați în tigaia cu ceapă, amestecați și înăbușiți legumele la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.

4. Treceți morcovul prin răzătoarea mare.

Sfat. Alegeți morcov dulce și de o culoare intensă.

5. Amestecați cartofii cu ceapă, adăugați varza, mai amestecați o dată, acoperiți tigaia cu capac și gătiți legumele timp de câteva minute.

6. Bateți ouăle cu telul, turnați lapte, adăugați iaurt și amestecați.

7. Adăugați ulei, sare, piper negru și amestecați.

8. Adăugați morcovul în tigaia cu legume, amestecați și le gătiți sub capac timp de încă câteva minute.

9. Curățați ardeiul de cotor, îl tăiați cuburi, le transferați în tigaie, adăugați sare, boia afumată și condimente pentru legume. Amestecați și înăbușiți legumele timp de 5 minute, până morcovul și ardeiul devin moi.

10. În vasul cu ou, adăugați făină și praf de copt, amestecați până la omogenizare, adăugați mărar mărunțit și amestecați din nou.

11. Lăsați legumele să se răcorească până la temperatura camerei, le transferați în vasul cu compoziție de ouă și amestecați bine.

12. Ungeți baza și pereții formei de copt cu ulei, repartizați compoziția de legume cu ou, presărați cașcaval răzuit, cașcavalul îl presărați cu boia afumată și dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 30 de minute.

Între timp, puteți pune masa, pentru că absolut toți vor fi ademeniți de aromă! Legume coapte sub crustă crocantă de cașcaval! Serviți budinca fierbinte, deși, chiar și rece este deosebit de gustoasă! Cum vă pare această idee de cină?

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!