Așa o pregăteau și bunicile noastre! Pâine de casă – o rețetă foarte simplă, rapidă și testată de timp!

Această rețetă de pâine poate să fie recunoscută de multe gospodine, însă poate fi de folos pentru acelea care încă nu o cunosc. Așa că v-o recomandăm cu mare drag, deoarece este foarte reușită!

INGREDIENTE:

– 400 ml de apă caldă;

– 2 linguri de zahăr;

– 8 g de drojdie uscată;

– 60 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (plus pentru ungere);

– 700 g de făină;

– 2 lingurițe de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa călduță în vasul pentru frământat. Adăugați zahărul și drojdia uscată și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați și uleiul vegetal.

2. Cerneți 500 g de făină și adăugați sarea în bol. Amestecați aluatul cu spatula până la omogenizare.

3. După aceasta, mai cerneți 200 g de făină și frământați aluatul final. Acesta trebuie să iasă moale, elastic și nelipicios. Puneți-l în bolul uns cu ulei vegetal, acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-l să dospească la cald timp de 40 de minute.

4. Adunați aluatul dospit într-o bilă, apoi tăiați-l în jumătate. Modelați bucățile în formă de bile și puneți-le pe un platou sau tocător. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.

5. Întindeți fiecare bilă de aluat cu ajutorul sucitorului, astfel încât să obțineți un blat rotund. Rulați-l în formă de rulou și lipiți-i bine marginea și capetele. Puneți pâinile în formele unse cu ulei vegetal.

6. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să mai crească timp de 20 de minute. După aceasta, ungeți-le cu apă și presărați-le cu făină.

7. Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit până la 190°C, timp de 35-40 de minute.

8. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. Apoi le puteți savura cu poftă, alături de bucatele dvs. preferate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New