Ascuțiți regulat cuțitul mașinii de tocat carne, dar oricum este ineficientă? Rezolvați această problemă odată și pentru totdeauna!

Este dificil de imaginat prepararea regulată a meselor fără utilizarea mașinii de tocat carne. Unii le folosesc încă pe cele manuale, alții au făcut rost de modelele electrice moderne, dar toți se ciocnesc frecvent de o problemă comună: în timpul tocării cărnii fibrele mai dure se răsucesc în jurul spiralei, ceea ce determină funcționarea lentă a dispozitivului și obținerea unui rezultat nesatisfăcător. Tocarea cărnii se transformă într-un chin! Care este cauza? Oare cuțitul se tocește atât de repede? 

Nu! Cuțitul nu are nici o vină! Bineînțeles, și el, și sita, care, de fapt, este un cuțit, trebuie ascuțite periodic. Dar esența problemei de răsucire a fibrelor de carne pe spirală și obținerea unui rezultat prost este alta. Din fericire, ea poate fi rezolvată ușor.

Astfel, când montăm mașina de tocat carne, pregătind-o de lucru, avem impresia că toate piesele ei sunt așezate foarte compact una față de cealaltă. Dar, când începem tocarea cărnii, datorită vibrației și faptului că spirala se deplasează înapoi din cauza greutății, apar spații libere între piese. Această problemă se manifestă deosebit de bine la mașinile de tocat carne, care au șuruburi de plastic la capătul posterior al spiralei, deoarece acestea se uzează odată cu trecerea timpului. Datorită crăpăturii formate, cuțitul și sita nu mai sunt lipite destul de bine, ca să poată toca eficient carnea: între ele se adună fibrele dure și carnea este pur și simplu presată.

Ce puteți să faceți? Să compactați! Cea mai bună variantă constă în alegerea unei șaibe destul de mari (de plastic sau de metal) și să o așezați la nivelul capătului posterior al spiralei. Dar dacă nu ați găsit o asemenea șaibă, nu-i nici o problemă: folosiți o șaibă obișnuită, pe care trebuie să o introduceți între spirală și cuțit.

După introducerea șaibei, asamblați mașina de tocat carne și verificați cu degetul, dacă sita este poziționată bine și nu se mișcă. Dacă nu, înseamnă că ați reușit să umpleți crăpătura dintre spirală și cuțit. În caz contrar, va trebui să căutați altă șaibă.

Spor la treabă!

New