Astăzi le pregătim și mâine deja le mâncăm! Gogonele marinate cu ardei și verdeață!

O salată apetisantă de gogonele, care nu poate să lase pe nimeni indiferent. Poate fi mâncată cu lingura, fără nici un fel de garnitură. Este foarte bună! V-o recomandăm!

INGREDIENTE:

Pentru 3 borcane de 1 l:

– 2,2 kg de gogonele;

– 2 ardei dulci;

– 0,5-1 ardei iute;

– 1 căpățână de usturoi;

– câte 1 legătură medie de busuioc, mărar și pătrunjel;

– 150 g de zahăr;

– 60 g de sare grunjoasă;

– 130 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 80 ml de oțet de mere de 6 %.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșiile și tăiați-le în sferturi. Pentru această rețetă nu este neapărat să le îndepărtați codițele, dar o puteți face, dacă doriți.

2. Tăiați ardeii iuți în formă de rondele, cu tot cu semințe. Iar ardeii dulci tăiați-i în fâșii. Puneți totul într-un vas încăpător și adăugați și usturoiul dat prin răzătoarea cu găuri mici.

3. Tocați mărunt toate legăturile de verdeață și puneți-le și pe ele în vas.

4. Acum, adăugați sarea, zahărul, uleiul vegetal și oțetul de mere. Amestecați salata foarte bine, apoi așezați o farfurie cu o greutate peste ea și lăsați-o pentru 1 zi pe masă, ca să lase suficientă zeamă și să se marineze.

5. Peste 1 zi, salata este gata. Amestecați-o foarte bine și transferați-o cu tot cu zeama lăsată în borcane curate și uscate. Acoperiți-le ermetic cu capace și depozitați-le în frigider. În această stare, termenul de valabilitate al salatei este de 1 lună.

6. Însă, dacă doriți să le păstrați un termen mai îndelungat, atunci sterilizați borcanele de 1 l timp de 30 de minute (din momentul clocotirii) într-o cratiță cu apă caldă, tapetată cu un prosop de bucătărie. După aceasta, le puteți păstra și la temperatura camerei. Savurați salata obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New