Astfel, toți butașii de mușcată vor prinde rădăcini! O metodă foarte eficientă!

Geraniile (pelargoniums sau mușcatele) sunt o floare frumoasă pe care mulți oameni o au acasă. Dacă doriți să o înmulțiți, atunci folosiți o metodă de lucru, testată și dovedită, prin care butașii nu vor putrezi!

Mod de lucru:

1. Tăiați butașii de mușcate. Rupeți frunzele în exces, lăsând doar 3 frunze mature. Butașii trebuie să aibă o lungime de aproximativ 6-7 cm.

2. După tăiere, uscați butașii pentru a permite vindecarea tăieturilor. Este suficient să-i lăsați pe masă timp de 3-4 ore. Apoi, înmuiați butașii fie în cenușă, fie în cărbune activat și plantați-i în orice tip de sol (cu vermiculită, perlit etc.). Udați butașii cu un stimulator de creștere: adăugați 1 g de stimulator de creștere la 1 litru de apă.

3. Pentru a preveni putrezirea butașilor, în încăpere trebuie menținută o temperatură de cel puțin 16°C, iar aerul trebuie să circule. Astfel, apa nu va stagna în sol. Pentru a crea în mod artificial o circulație a aerului care va ajuta la prevenirea putreziciunii, este suficient să plasați un ventilator în apropierea butașilor timp de câteva ore. Acest lucru se poate face o dată la două zile.

Astfel, butașii dvs. de mușcată nu vor putrezi niciodată, dimpotrivă, se vor înrădăcina foarte bine!

Spor la grădinărit!