Atât de gustoase, încât nu rămâne nici urmă pe masă! Rețeta de gogoși picante!

Vă împărtășim o rețetă nouă de gogoși pufoase cu umplutură. Aluatul moale, cu ou sau fără, se potrivește atât pentru gogoși sărate, cât și pentru cele dulci. Noi am folosit umplutură de ton, ardei, cașcaval și fidea, dar totul depinde de preferințe. O minunată idee pentru prânz sau cină rapidă. 

INGREDIENTE: 

-300 gr de făină; 

-10 gr de drojdie uscată; 

-1 linguriță de zahăr; 

-½ linguriță de sare; 

-1 ou – opțional; 

-20 ml de ulei; 

-200 ml de lapte cald; 

-ulei – pentru prăjit; 

-ceapă; 

-½ de ardei gras roșu; 

-100 gr de ton; 

-100 gr de porumb; 

-pătrunjel; 

-sare și piper negru; 

-100 gr de cașcaval; 

-150 gr de tăiței chinezești; 

-maioneză. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Cerneți făina într-un vas, faceți o adâncitură și adăugați în ea drojdie, puțin lapte cald, ou bătut cu furculița și zahăr. Pe marginile vasului, în făină, adăugați ulei și sare. 

2. Începeți să amestecați, adăugând treptat laptele rămas, și frământați aluatul pe suprafața de lucru timp de încă 1-2 minute. 

3. Presărați un vas cu făină, așezați aluatul, îl acoperiți cu folie de plastic și îl lăsați la dospit într-un loc cald. 

4. Tăiați ceapa și ardeiul gras bucăți mici, apoi prăjiți legumele sub capac pe tigaia cu ulei, asezonându-le cu sare și piper negru. 

5. Înmuiați tăiețeii chinezești timp de 10 minute în apă clocotită, apoi îi lăsați să se scurgă și îi tăiați cu foarfeca de bucătărie. 

6. Transferați tăiețeii într-un vas, adăugați sare și piper negru, legumele prăjite, ton, porumb, verdeață mărunțită și amestecați bine. 

7. Pe suprafața de lucru înfăinată, așezați aluatul, îl împărțiți în jumătate și rotunjiți bucățile. 

8. Întindeți un blat rotund și îl tăiați segmente cu ajutorul unui cuțit pentru pizza sau cuțit simplu. Acoperiți triunghiurile cu un prosop și le lăsați să se odihnească timp de 10 minute. 

9. Între timp, întindeți și tăiați la fel cea de-a doua bucată de aluat. 

10. Înfierbântați tigaia cu ulei și prăjiți gogoșile, până se rumenesc frumos pe ambele părți. 

11. Triunghiurile sunt goale în interior. Tăiați-le bază cu foarfeca și le umpleți cu tăiței, ton și legume, adăugând la final și cașcaval dat prin răzătoarea mică, sau puteți unge baza cu maioneză și să o treceți prin cașcaval răzuit. 

Vă invităm să încercați rețeta și să savurați gustul minunat al acestor gogoși aperitive cu orice umplutură preferați. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!