Ați ratat înrădăcinarea de vară a trandafirilor? Nici o problemă – cea de toamnă este la fel de eficientă!

Cu siguranță, oricine nu a reușit să înrădăcineze trandafirii în timpul verii, ar trebui să încerce metoda de toamnă, care este la fel de eficientă. Prin această metodă pot fi înmulțite toate soiurile de trandafiri, dar cei cățărători și cei stufoși se înrădăcinează cel mai bine; în ceea ce privește soiurile hibride de ceai, atunci și ele prind foarte bine rădăcini, fără a fi nevoie de stimulatori.

Iată câteva sfaturi în vederea unei înrădăcinări de succes a trandafirilor:

1. Pregătirea butașilor pentru înrădăcinarea de toamnă se recomandă de făcut atunci când temperaturile scad sub 15°C.

2. După ce ați tăiat toți lăstarii înfloriți, împărțiți-i în butași: tăietura de jos trebuie să fie făcută sub un unghi de 45°, iar cea de sus sub un unghi drept.

3. Butașii trebuie să fie pregătiți astfel încât mugurul inferior să fie cât mai aproape de tăietură.

4. Solul pentru plantarea butașilor trebuie să fie suficient de afânat. Pur și simplu înfigeți butașii pregătiți în sol, la o distanță de aproximativ 10-30 cm unul de celălalt. Adânciți-i în sol doar până la prima frunză.

5. Nu tăiați frunzele de pe butași. Dacă trandafirii vor ierna cu frunzele lor vechi, atunci dezvoltarea de primăvară va fi mult mai ușoară decât în cazul butașilor „goi”.

6. Pentru iernare, butașii se acoperă aproximativ în același timp cu arbuștii adulți.

7. Primăvara, după ce se descoperă, butașii pot fi ușor mulciți nu și fertilizați.

8. La jumătatea lunii aprilie sau la începutul lunii mai, butașii vor avea deja un sistem radicular bine dezvoltat și vor putea fi transplantați într-un loc permanent.

9. Trandafirii crescuți din butași vor înflori în anul următor. Trandafirii de ceai și alte soiuri de trandafiri vor avea nevoie de aproximativ 3 ani pentru a se dezvolta.

Înrădăcinarea trandafirilor prin această metodă este foarte ușoară și oferă un rezultat eficient. Merită să o încercați!

Spor la grădinărit!