Aveți un zdrobitor acasă? Puțini cunosc acest secret. Este un desert foarte gustos!

Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru un desert surprinzător – fursecuri cu curmale și nuci. Sunt niște fursecuri perfecte pentru orice ocazie și este garantat că vor impresiona pe oricine le vor gusta. Iar metoda de modelare vă va cuceri din prima!

INGREDIENTE:

– 300 g de făină;

– 100 g de unt;

– ¼ dintr-o linguriță de sare;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 2 gălbenușuri de ouă;

– jumătate de linguriță de zahăr vanilat;

– 100 g de smântână fermentată (sau de iaurt natural);

– 12 curmale;

– miez de nuci.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați făina cernută și untul de temperatura camerei într-un bol adânc. Frecați ambele componente cu mâna, până când le veți combina și veți obține un aluat sfărâmicios, care-și menține forma când îl strângeți în palmă.

2. După aceasta, adăugați sarea, praful de copt, gălbenușurile de ouă, zahărul vanilat și smântâna fermentată. Frământați un aluat moale, omogen, care nu se lipește de mâini. Acoperiți-l cu o folie și lăsați-l să se „odihnească” în bol timp de 10 minute.

3. Luați câte o curmală, îndepărtați-i sâmburele și adăugați în locul lui câte o jumătate de miez dublu de nucă.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 12 bucățele egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe.

5. Luați câte o biluță de aluat și aplatizați-o cu degetele, astfel încât să obțineți o lipie rotundă și subțire. După aceasta, folosind un zdrobitor pentru cartofi aplicați desenul acestuia pe aluat. Puneți o curmală în centru și lipiți marginile aluatului peste ea, ca și cum ați modela un pateu. Este important să puneți curmala pe partea din dos a turtiței, astfel încât ornamentul să fie pe față.

6. Modelați astfel toate fursecurile și puneți-le pe o tavă uscată. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 25-30 de minute.

7. Savurați fursecurile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!