Aveți varză și o conservă de ton acasă? Iată ce rețetă rapidă, ușoară și gustoasă puteți pregăti!

O rețetă cu totul și cu totul delicioasă din varză și ton, care m-a cucerit din prima cu gustul ei. De asemenea, a fost și pe placul întregii familii. Astăzi v-o împărtășesc și dvs.

INGREDIENTE:

– 1 varză de mărime medie;

– apă clocotită;

– 2 ouă fierte;

– 1 conservă de ton;

– 2 ouă crude;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 lingură de făină;

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

– 1 roșie de mărime mare;

– cașcaval tare;

– câteva crenguțe de pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați varza în formă de fideluță și puneți-o într-un bol adânc. Acoperiți-o cu apă clocotită și lăsați-o să se înmoaie.

2. Scurgeți tonul de ulei și puneți-l într-un bol separat.

3. Peste el, dați ouăle fierte prin răzătoarea cu găuri mari.

4. După aceasta, în alt vas, spargeți ouăle crude. Scurgeți varza de apă și puneți-o peste ele. Asezonați-o cu sare și piper negru măcinat după gust, adăugați făina și amestecați.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Turnați jumătate din amestecul de varză la baza ei și răspândiți-l uniform. Prăjiți turta pe ambele părți, până când se va rumeni. Apoi prăjiți-o astfel și pe cea de-a doua.

6. Tăiați roșia în formă de jumătăți de rondele și tocați pătrunjelul mărunt.

7. Adăugați pătrunjelul la tonul și ouăle fierte și amestecați.

8. Când ați întors ce de-a doua turtă să se prăjească pe partea opusă, presărați-o generos cu cașcaval ras și distribuiți uniform umplutura de ton și ouă peste el. Apoi așezați un strat de roșii și presărați-le cu sare și încă puțin cașcaval. După aceasta, puneți prima turtă de varză deasupra și acoperiți-o și pe ea cu cașcaval ras.

9. Acoperiți tigaia cu capacul său. Pregătiți deliciul, până când cașcavalul se va topi complet. Apoi scoateți-l pe un platou, tăiați-l în felii și savurați-l cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!