Bacon adevărat în condiții de casă – pentru ce să achitați mai mult în magazin! Un gust fantastic!

Bacon adevărat afumat de casă. Pregătiți-l și veți înțelege cu cât este mai gustos decât cel din comerț. Niciodată nu veți mai cumpăra!

INGREDIENTE:

– 4,8 kg de piept de porc;

– rozmarin.

Pentru 1 kg de piept:

– 1 linguriță de zahăr brun sau alb;

– ½ linguriță de piper negru;

– 25 gr de sare + 2 gr de sare cu nitrit (6,25%).

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați zahărul cu piper negru, sare și sare cu nitrit.

Sfat. Dacă folosiți sare cu nitrit 0,5-0,6%, atunci adăugați 17 gr de sare cu nitrit și 10 gr de sare obișnuită.

2. Presărați jumătate de amestec pe o parte a pieptului și frecați bine, apoi întoarceți carnea pe cealaltă parte și frecați bine amestecul rămas.

Sfat. Păstrați puțin din condimente pentru a presăra tăieturile, atunci când veți tăia pieptul bucăți.

3. Tăiați bucata de carne în 3 părți, în funcție de cât de mare e, și frecați tăieturile cu amestecul de condimente.

Sfat. Opțional, puteți adăuga foi de dafin.

4. Adăugați rozmarin și așezați fiecare bucată în câte o pungă ziplock. Le închideți ermetic și le dați la frigider pentru 7 zile. Zilnic, întoarceți pungile pe cealaltă parte.

5. Spălați foarte bine pieptul sub jet de apă și îl uscați cu prosoape de hârtie.

6. Apoi, baconul poate fi pregătit la cuptor, dacă nu aveți o afumătoare. La cuptor, puteți folosi fum lichid alimentar de calitate (conform instrucțiunilor de pe ambalaj), în cazul în care doriți ca baconul să aibă un gust și o aromă ușoară de afumat. Regim termic: 2-2,5 ore la temperatura de 95°С, temperatura în interiorul baconului gata trebuie să fie de 70°С.

7. În afumătoare, am utilizat surcele de cireș. Regim termic: 2-2,5 ore la temperatura de 95°С, temperatura în interiorul baconului gata trebuie să fie de 70°С.

8. După ce baconul e gata, agățați-l undeva afară și lăsați-l pentru cel puțin 1-2 ore, să se îndepărteze puțin mirosul de afumat. În caz contrar, tot apartamentul sau casa va mirosi a fum.

9. Înfășurați baconul în prosoape de bucătărie, care vor îmbiba excesul de grăsime.

10. Baconul poate fi vidat sau congelat în pungi ermetice speciale, iar cel care îl veți păstra la frigider pentru consum, îl înfășurați în hârtie de copt.

Baconul este foarte aromat și gustos, nici nu se compară cu cel din comerț. Îl puteți tăia felii și servi imediat. Baconul este perfect pentru sandvișuri, mic dejun și platoul cu mezeluri.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!