Bacon de casă fără conservanți și coloranți!

Rețeta aceasta este complet diferită de cea din supermarket – și nu doar pentru că nu are conservanți, aditivi și coloranți, ci are un gust mai autentic și mai intens! Rețeta se adresează celor care nu dispun de afumatoare și instrumente sofisticate.

INGREDIENTE:

Important: Cantitatea de sare, zahăr se ia în dependență de greutatea cărnii. De aceea raportul condimentelor este de 1% din greutatea cărnii.

-1,1 kg de piept de porc;

-33 g de sare;

-11 g de zahăr;

-2 lingurițe de piper negru măcinat;

-3 căței de usturoi;

-3 frunze de dafin;

-0,5 linguriță de nucșoară;

-1 linguriță de cimbru uscat;

-2 lingurițe de boia dulce.

-0,5 linguriță de boia de ardei iute.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați cu prosop de hârtie bucata de piept.

2. Într-un bol adăugați sare, zahăr, piper negru, nucșoară, cimbru uscat, frunză de dafin măcinat, usturoi pisat și boaia dulce și iute. Amestecați bine cu o lingură.

3. Adăugați jumătate de amestec de condimente peste carne și masați bine.

4. Întoarceți pe cealaltă parte și același lucru faceți cu a doua jumătate de cantitate de amestec.

5. Transferați pieptul de porc într-o pungă de plastic și dați la frigider pentru 4 zile. O dată pe zi întoarceți carnea pe cealaltă parte.

6. Peste 4 zile scoateți carnea din frigider și înlăturați punga de plastic. Există 2 modalități de a înlătura condimentele de pe ea: I – spălați sub un jet de apă rece și II – înlăturați cu un cuțit.

7. După ce ați curățat, dați la cuptor la minimum 100°C pentru 1,5-2 ore. Dacă aveți termometru de bucătărie înfigeți -l în mijlocul cărnii și dați la cuptor. Din momentul când temperatura va atinge 80°C coaceți 1-2 ore.

8. Scoateți carnea din cuptor și lăsați să se răcească. Puțin probabil că veți rezista ispitei de a-l gusta în stare rece. Baconu a ieșit roz în interior, moale și delicios.

Vă doirm poftă bună alături de cei dragi!

New