Banița – cartea de vizită a Bulgariei! Plăcintă bulgărească într-o variantă leneșă!

Dacă ai fost vreodată în Bulgaria, ar fi trebuit să guști plăcinta lor stratificată. Poate fi pregătită cu diferite umpluturi. Se dovedește a fi la fel de gustoasă, iar cel mai important lucru este să nu vă deranjați cu aluatul.

Modelați plăcinta  în diferite moduri. O modalitate ar fi să ungeți foile de aluat cu umplutură și să le rulați în formă de spirală; altă metodă ar fi să le suprapuneți una peste alta. Vă propunem o rețetă de plăcintă bulgărească leneșă – doar ungeți foile de aluat cu umplutură de brânză de vaci și suprapuneți-le una peste alta.

INGREDIENTE:

1-2 foi de aluat (foi de lipii);

-2 ouă;

-200 g de brânză de vaci;

-50 g de unt;

-70 ml de lapte;

-2 linguri de smântână;

-sare după gust;

-piper negru măcinat după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți ouăle, turnați laptele (sau smântână), condimentându-le cu sare și piper. Adăugați brânză de vaci și amestecați bine până se omogenizează.

2. Tăiați foile de aluat în bucăți în funcție de dimensiunea formei. Așezați prima foaie pe fundul unui vas de copt uns și dați prin răzătoare puțin unt deasupra.

3. Distribuiți o parte din umplutură deasupra nivelând-o cu o lingură. Acoperiți cu următoarea foaie de aluat și dați prin răzătoare puțin unt. Repetați straturile până când rămâneți doar cu o singură foaie de aluat.

4. Acoperiți cu ultima foaie de aluat și ungeți cu smântână din abudență. De asemenea, puteți unge cu lapte sau chefir.

5. Preîncălziți cuptorul la 180 °C și coaceți plăcinta timp de 35-45 de minute. Totul depinde de grosimea plăcintei și de parametrii cuptorului Dstră.

De îndată ce scoateți plăcinta din cuptor, o feliați și o serviți caldă. Este foarte delicioasă, iar umplutura a ieșit suculentă și cu o crustă aurie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New