Bentiță reliefată, croșetată foarte rapid! Potrivită și pentru începători!

Vă prezentăm un model de bentiță originală, reliefată și călduroasă, potrivită pentru zilele friguroase. Aceasta poate fi croșetată cu ușurință atât pentru maturi, cât și pentru copii. Iar modelul ușor va putea fi urmat și de către începători!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– 1 croșetă de 5 mm;

– fir de tricotat (100 g/130 m).

*Noi vom croșeta bentița pentru o circumferință a capului de 56 cm. Dvs. măsurați lanțul de ochiuri libere după circumferința dorită. Înălțimea acesteia este de 10 cm, însă o puteți face și de 12 cm.

MOD DE LUCRU:

1. Faceți un nod și lucrați un lanț de bază, egal cu circumferința capului dvs. Însă numărul total de ochiuri trebuie să fie par. Noi am obținut 64 ochiuri. Uniți inelul printr-un ochi de legătură.

2. În primul rând, realizați 3 ochiuri libere de ridicare și croșetați câte 1 picioruș cu 1 jeteu în fiecare buclă din lănțișor. În final, încheiați rândul printr-un ochi de legătură, introducând croșeta în cel de-al treilea ochi liber, realizat la început de rând.

3. Croșetați din nou 3 ochiuri libere de ridicare. În continuare, urmează să croșetați piciorușe reliefate pe față și pe dos (1×1). Pentru aceasta, luați 1 jeteu pe croșetă, introduceți-o prin spatele piciorușului din rândul anterior și croșetați 1 picioruș cu 1 jeteu. Iar pentru a croșeta 1 picioruș reliefat pe dos, luați 1 jeteu pe croșetă, introduceți-o din partea din dos în fața piciorușului și croșetați 1 picioruș cu 1 jeteu. Croșetați astfel tot rândul, alternând câte 1 picioruș reliefat pe față și 1 pe dos. Încheiați rândul printr-un ochi de legătură, în bucla care se află deasupra primului picioruș reliefat din acest rând.

4. Montați 3 ochiuri libere de ridicare. După aceasta, în fiecare picioruș reliefat pe față, va trebui să croșetați 1 picioruș pufos, iar în fiecare picioruș reliefat pe dos, la fel, câte 1 picioruș reliefat pe dos. Pentru a croșeta 1 picioruș reliefat pufos, luați 1 jeteu pe croșetă, introduceți-o prin spatele piciorușului din rândul anterior și scoateți firul pe croșetă. Faceți asta de încă 3 ori. După 4 astfel de scoateri de fir, croșetați-le pe toate împreună și realizați 1 ochi liber de ridicare. Apoi urmează 1 picioruș reliefat pe dos. În final, uniți rândul printr-un ochi de legătură, introducând croșeta în cel de-al treilea ochi liber, realizat la început de rând.

5. Realizați 3 ochiuri libere de ridicare. În acest rând, va trebui să schimbați cu locul poziția piciorușelor pufoase cu acelea reliefate pe dos. Astfel, pentru a croșeta primul picioruș reliefat pe dos, croșeta va trebui să o introduceți în vârful piciorușului pufos din rândul anterior. Respectați această ordine până la sfârșitul rândului, apoi încheiați-l în cel de-al treilea ochi liber, realizat la început de rând.

6. Montați din nou 3 ochiuri libere și continuați acest rând prin a alterna piciorușele pufoase cu acelea reliefate pe dos, ca și în rândul precedent. De asemenea, continuați să croșetați acest model, până când veți obține înălțimea dorită a bentiței, minus 2 cm de margine.

7. Pentru a croșeta penultimul rând de margine, realizați 3 ochiuri libere de ridicare și croșetați fiecare picioruș reliefat pe dos ca picioruș reliefat pe față, iar fiecare picioruș pufos ca picioruș reliefat pe dos.

8. Ultimul rând: 3 ochiuri libere de ridicare, croșetați fiecare picioruș reliefat pe față ca picioruș reliefat pe față și fiecare picioruș reliefat pe dos ca picioruș reliefat pe dos. Tăiați firul și ascundeți-l printre rânduri.

Bentița elastică și foarte călduroasă este gata! Purtați-o cu plăcere!

Spor la treabă!

New