Bezea în cinci minute pregătită în casă – o rețetă simplă și rapidă!

Dacă nu aveți prea mult timp disponibil, dar vă este poftă de ceva dulce, iată rețeta de care aveți nevoie! Vă propunem rețeta simplă și rapidă de bezea din brânză de vaci, care se prepară din câteva ingrediente și în doar 5 minute. Acum puteți ușor să pregătiți bezea gustoasă de casă.

INGREDIENTE:

– 400 gr de brânză de vaci (mai grasă);

– 2 ½ – 5 linguri de zahăr (după gust);

– 200 ml de lapte;

– 25 gr de gelatină instant (sau simplă).

MOD DE PREPARARE:

1. Pasați brânza cu zahăr (am adăugat 2½ linguri) , folosind blenderul vertical, cât să obțineți o compoziție omogenă.

Sfat. De preferat să nu folosiți brânză granulată și foarte uscată, ca să nu simțiți particule mici în desertul final. În cazul în care nu aveți un blender vertical, pur și simplu treceți brânza prin sită, ca să eliminați cocoloașele.

2. Turnați laptele într-o cratiță și îl înfierbântați până la aproximativ 80°С, dar nici într-un caz nu-l aduceți până la punctul de fierbere (pentru ca gelatina să nu-și piardă proprietățile de gelificare).

3. Transferați gelatina într-un vas, turnați laptele fierbinte în câteva partide, amestecând foarte bine de fiecare dată, până se topește complet. Dacă după ce adăugați tot laptele mai rămân particule nedizolvate de gelatină, atunci o puteți încălzi la foc sau la cuptorul cu microunde, însă faceți acest lucru foarte atent, ca să nu dea laptele în clocot.

Sfat. Dacă folosiți gelatină simplă, atunci e nevoie să o înmuiați preventiv în apă rece și să așteptați să se umfle. După care, o înfierbântați, până se topește complet, dar nu o dați în clocot.

4. Turnați gelatina în compoziția de brânză și mai amestecați o dată bine cu blenderul vertical, lingura sau telul, până la omogenizare. Puteți adăuga puțin zahăr vanilat.

5. Tapetați o formă de copt cu folie alimentară, transferați compoziția, nivelați suprafața, acoperiți forma cu folie de plastic și o dați la frigider pentru aproximativ 2 ore, până se prinde compoziția.

6. Răsturnați sufleul pe un tocător, îndepărtați folia alimentară, îl tăiați bucăți porționate cu un cuțit ascuțit și îl decorați cu cacao sau ciocolată răzuită.

Un desert fin și pufos ca un nor. Are un gust dulce echilibrat, deci, dacă vă plac deserturile dulci, adăugați mai mult zahăr. Bezeaua nu se topește la temperatura camerei, deci o puteți servi pentru masa festivă. Dar ar fi bine să o păstrați la frigider. O adevărată descoperire pentru mic și mare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!