Bicarbonat de sodiu – salvatorul grădinii dumneavoastră! Bicarbonatul este un îngrășământ pentru castraveți, tomate și alte culturi!

Utilizarea bicarbonatului de sodiu în grădină este foarte diversă. Bicarbonatul protejează plantele de dăunători și de boli și reduce aciditatea solului. Puțini știu că bicarbonatul este inofensiv pentru culturile, care cresc în grădină. Deci, poate fi folosit atât pentru plantele mature, cât și pentru răsaduri.

Să pregătim împreună cea mai simplă soluție, care face castraveții verzi și frumoși, ei rodesc mult timp și sunt sănătoși.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 2 linguri de bicarbonat de sodiu;

– 10l de apă caldă.

PAȘI DE URMAT:

1. Adăugați bicarbonatul în apa caldă și amestecați.

2. Turnați câte 0,5l la rădăcina fiecărei tufe. Ar fi bine să folosiți soluția pe vreme uscată, dacă cultivați castraveți în câmp deschis.

Când castraveții sunt afectați de mană, pregătiți următoarea soluție: 50 gr de bicarbonat, 10l de apă și 50 gr de săpun lichid de rufe. Amestecați și efectuați fertilizarea foliară a culturilor. E nevoie de 3 astfel de prelucrări pentru ca plantele să fie sănătoase.

Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că e nevoie să nu folosiți bicarbonat în exces. O soluție prea concentrată poate îmbolnăvi castraveții, ei vor înceta să mai rodească, iar frunzele se vor îngălbeni.

Soluția de bicarbonat se folosește de 3 ori pe parcursul sezonului. Bicarbonatul sporește și prelungește perioada de rodire, luptă contra dăunătorilor, atât contra bolilor fungice, cât și contra diferitelor insecte, cum ar fi afidele, și îmbunătățește calitățile gustative ale legumelor (castraveți, roșii, vinete). De asemenea, dacă observați că tufele de castraveți au prea multe flori goale, în ajutor vă vine aceeași soluție de bicarbonat. Ea influențează rodirea, iar peste 3-4 zile după prelucrare, veți observa că în locul florilor goale vor apărea castraveți.

Spor la grădinărit!