Bicarbonatul de sodiu poate salva grădina de dăunători și boli! Doze și instrucțiuni de utilizare!

În acest articol vă vom spune despre un salvator al grădinii de legume, și anume despre bicarbonatul de sodiu. El poate acționa ca

-fungicid în grădină,

-poate combate bolile plantelor și acționa și ca

-insecticid, ajutându-vă să faceți față multor dăunători ai plantelor.

Iar mai detaliat cu privire la dozaj și la ce culturi poate fi folosit și cu ce dăunători și boli poate lupta bicarbonatul de sodiu veți putea afla în continuare.

poate dezacidifica solul, așa că îl putem folosi doar în solurile acide sau slab acide. Pe cele mai alcaline acesta le va alcaliniza mai tare. De asemenea, pe plantele care sunt amatoare de acid, bicarbonatul de sodiu nu poate fi aplicat.

Bicarbonatul de sodiu, trebuie folosit cu respectarea instrucțiunilor și cu moderație, pentru a nu vă face rău nici dvs. și nici grădinii.

– bicarbonatul de sodiu combate făinarea de pe culturile dvs. Această boală fungică atacă plantele în cazul anumitor oscilații de temperatură și afectează cel mai des agrișul, coacăzele, zmeura și murele. În ceea ce privește culturile legumicole, cele mai sensibile la această boală sunt castraveții, dovleceii și roșiile. Bicarbonatul de sodiu poate elimina foarte rapid această boală. Pentru a o pregăti, va trebui să:

diluați 4 linguri de bicarbonat de sodiu

în 10 l de apă stătută.

Amestecați până se dizolvă bicarbonatul de sodiu. Turnați-l într-un pulverizator și stropiți cu această soluție pe frunze, atât deasupra, cât și dedesubt.

Acest tratament trebuie efectuat la intervale de o săptămână, dacă nu au murit toți sporii din prima aplicare. Această aplicare este complet inofensivă și poate fi efectuată chiar și în timpul perioadei de fructificare, deoarece este una de contact și nu va dăuna culturii și nici sănătății dvs.

De asemenea, dacă pomii dvs. sunt atacați de omizi, bicarbonatul de sodiu va face față cu ușurință și acestei probleme și va acționa ca

un insecticid împotriva dăunătorilor

diluați 5 linguri de bicarbonat de sodiu

în 10 l de apă stătută

tratați pomii la nivelul coroanei și al frunzelor de deasupra și de dedesubt. Și în cazul dat sunt necesare aproximativ două tratamente. Acest lucru se datorează faptului că puteți ucide prima generație de omizi, dar va urma generația tânără, pe care al doilea tratament o va ucide cu siguranță și va scăpa definitiv copacii de omizi.

Puteți scăpa de omizile de pe varză, stropindu-le cu praful dat dimineața devreme, când încă este rouă, sau puteți face acest lucru și seara, după ce ați udat culturile și le-ați stropit direct pe frunze, iar bicarbonatul de sodiu se va lipi de varză.

Pe lângă omizile de pe varză, acest tratament va ajuta și la eliminarea melcilor și limacșilor. Pe lângă stropire, puteți, de asemenea, să răspândiți un strat subțire de bicarbonat de sodiu și pe sol, astfel încât limacașii și melcii nici măcar să nu se poată apropia de plantă.

Bicarbonatul de sodiu ca insecticid combate excelent furnicile. Nu la fel de rapid ca și substanțele chimice, dar foarte sigur. Furnicile de pe terenul dvs. vor dispărea, așa că găsiți mușuroaiele lor și căile către acestea și presărați bicarbonat de sodiu uscat pe ele, iar acestea vor părăsi imediat mușuroiul și vor pleca să trăiască departe de proprietatea dvs.

Bicarbonatul de sodiu ajută și la combaterea afidelor, cel mai frecvent dăunător din grădinile noastre. Pentru a obține o soluție funcțională, aveți nevoie

de 10 l de apă, în care

să diluați 4 linguri de bicarbonat de sodiu și

o treime dintr-un săpun de casă de 72 %.

De reținut este că pomii trebuie pulverizați de-a lungul părții inferioare a frunzei, unde se află afidele. Dacă îi veți pulveriza numai pe partea superioară, nu va avea niciun efect.

Pe lângă proprietățile fungicide și insecticide ale bicarbonatului de sodiu în grădină, acesta are și proprietăți dezoxidante. Și va fi deosebit de util pentru cei ale căror parcele sunt situate pe soluri acide, sau din cauza utilizării pe termen lung a terenului și a prelucrării solului cu îngrășăminte azotate pământul s-a acidificat. Și într-un astfel de sol greu cresc majoritatea culturilor de legume. Însă prin aplicarea regulată a bicarbonatului de sodiu, pH-ul solului se va schimba treptat spre neutru. După cum se știe, atunci când pH-ul este neutru și recolta este mai mare. Pentru a obține acest lucru, trebuie să puneți bicarbonat de sodiu atunci când plantați răsadurile în teren deschis, precum și la plantarea semințelor. În fiecare gaură adăugați fie un praf de bicarbonat de sodiu, fie dacă răsadurile sunt mari, atunci puteți adăuga și o jumătate de linguriță și amestecați-o cu sol înainte de a planta răsadurile. Pe lângă acidificare, adăugând bicarbonat de sodiu în sol, veți proteja plantele și de putrezirea rădăcinilor.

Așadar, dacă nu aveți timp și bani să mergeți la magazinele de grădinărit și să cumpărați diverse fungicide, insecticide și substanțe chimice, care sunt absorbite de seva plantelor și care pun recolta sub semnul întrebării, cel mai bine este să mergeți la magazin și să cumpărați bicarbonat de sodiu. Dar nu uitați să o folosiți cu moderație și respectând rețetele pe care tocmai vi le-am oferit, pentru a nu dăuna plantelor dvs.

Spor la grădinărit!

New